Dator > 10 datorstyrdon

 • 10 datorstyrdon


 • Inmatningsenheter är nödvändiga för att använda en dator. Dessa enheter tillåter användare att interagera med de program som datorn visar. Utan inmatningsenheter, skulle datorn vara något annat än en skärm som visar något slumpmässig och till föga nytta. Det finns många olika typer av inmatningsenheter som alla ger oss möjlighet att interagera på olika sätt.

  Tangentbord

  Ett tangentbord består av ett antal nycklar som kan pressas till inmatningskommandon eller bokstäver. Dessa används för att skriva dokument, men kan användas för att navigera användargränssnitt i stället för en mus.

  Mouse

  En mus består av en boll eller laser som spårar förflyttning av enheten. Datorn kan registrera rörelse av musen och översätta det som markörens rörelse på skärmen. En mus innehåller också knappar som låter användaren välja objekt, fönster flytta eller öppna program. Många har även en scrollhjul för att möjliggöra för att bläddra igenom långa dokument och webbsidor.

  Trackball

  Dessa enheter fungerar som en vanlig mus utom användarna rullar en boll inne i en bas snarare än att flytta enheten över bordsskivan. Många användare föredrar en trackball till en mus, eftersom den innebär mindre handleden rörelse, minska repetitiva rörelse frågor.

  Touchpad

  Detta är en enhet som vanligtvis hittas i bärbara datorer. Den fungerar som en mus eller styrkula, förutom att det är en platt du drar fingret över. Förslaget om fingret register som markörrörelser på skärmen. Många pekplattor möjligt nu gester för att rulla igenom dokument och zooma in på ett foto. Knappar är vanligtvis lägre än pekplattan.

  Graphics Tablet

  Dessa enheter används som ett papper och en penna. Dessa möjliggör för artister att dra mer naturligt i ett grafikprogram. De har en penna som ser ut som en plast penna som du kan använda för att rita på en platt. Enheten kommer att registrera trycket från användarens hand att dra ljusare eller mörkare linjer på skärmen. Många har även suddgummin på baksidan som gör att du radera misstag med pennan.

  touchscreen

  Dessa enheter dubbla som en utgång och inmatningsenhet. De visar den datormiljö på skärmen, och tillåta en användare att manipulera och samverka med det bara genom att peka på skärmen. Dessa kan ta över platsen för en mus och även ett tangentbord om ett virtuellt tangentbord har installerat programmet.

  Joystick

  Dessa produkter främst används för datorspel. De består av en pinne på en bas med olika knappar som alla har olika funktioner. Det fungerar som liknar ett ok på ett flygplan, vilket gör dem lämpliga för flygsimulatorer.

  Scanner

  Dessa enheter kan en användare att mata in ett fotografi eller ett dokument i datorn. Genom att placera en bit av medier i en skanner kan du skapa en bildfil som kan öppnas och manipuleras på datorn.

  Mikrofon

  Detta är en enhet som används för att indata röst och ljud. Du håller mikrofonen upp till en källa, troligen en persons mun, och det registrerar ljud och ingångar dem till ljudinspelning tillämpningar. Detta låter dig göra många saker, från inspelning av en låt till att prata med någon på Skype.

  Webcam

  Detta är en liten videokamera som tar video och ingångar till datorn. Dessa tillåter dig att spela in och skicka små video eller en video chatta med någon över Internet.


Previous:nothing Next:vikten specifikationerna för en HP ze4600

Relaterade artiklar


 • hur man installerar separat dator DVD-och CD-spelare
 • hur du uppgraderar hårddisken för en Sony Vaio VGN-s46gp
 • hur man demonterar en HP Pavilion 6770
 • hur man hittar rom specifikationer på en bärbar dator
 • typer av koaxialkabel sköld
 • hur man byter en RTC batteriet i en Toshiba
 • USB-video capture-enheter
 • Hur komprimera avi filer online
 • hur man installerar en Sony DVD-spelare
 • hur du uppgraderar dell 8300 moderkort till Intel i7 processorn