Dator > vätska för pc kylning frostskyddsvätska substitut

 • vätska för pc kylning frostskyddsvätska substitut


 • Du behöver:
  skruvmejsel
  . Stjärnskruvmejsel.

  Som processorkraften i centralenheter (CPU) fortsätter att öka, gör så att värmen som genereras av dessa processorer. Värme är fiende till en CPU, överhettning kommer att skada en processor. Vissa användare som överklocka sina processorer eller använda processorkrävande applikationer har bytt från standard PC luftkylning teknik uppnås genom att fans till vätskekylning av sina datorer. Om du väljer att använda flytande PC kyla, det finns flera kylvätskor att överväga.

  Vatten

  Några vätskekylda datorer använder vatten. Kranvatten kan användas i dessa system, men på grund av föroreningar i kranvatten, använd flesta vattenkylda system destillerat vatten eftersom det är renare och mindre ledande än kranvatten. Vatten-kylsystem kunna kyla flera komponenter samtidigt. Nackdelar med vatten-kylsystem är att de är mer mottagliga för rumstemperatur inte hålla systemen så cool som andra vätskekylning.

  Etylenglykol

  Etylenglykol är en del av bilindustrin frostskyddsmedel, men det kan även användas i kylvattens datorer. Etylenglykol har fördelar över vatten i att det är mindre känslig för omgivande temperatur och därför kan behålla PC temperaturer som är lägre än i de flesta vattenkylda system. En stor nackdel med etylenglykol är att det är ett giftigt ämne som måste hanteras varsamt.

  Flytande kväve

  Flytande kväve har utmärkt kylning egenskaper och har använts som vätska för PC-kyla i vissa situationer . PC-kylsystem som använder flytande kväve är inte vanligt i hemmet system som de är dyra och utarbeta. Flytande kväve är i första hand användas när extrema processoröverklockning är försök i en testmiljö. Flytande kväve är inte brandfarlig men det kan kondensera syre i luften till ett flytande tillstånd, vilket resulterar i brandfarlig vätska syre.

  Flytande helium

  Flytande helium har också använts för PC kyla i vissa värme-intensiva system miljöer . På grund av kostnaderna och dess huvudsakliga användning i testmiljöer, är flytande helium i allmänhet inte användas i hemdatorer.

  Glykol

  Flera tillverkare framställer glykol-baserad PC-lösningar för kylning som är kommersiellt marknadsförs som giftfria eller mindre giftiga variationer av den grundläggande etylenglykol frostskyddsmedel. Dessa lösningar ger bättre kylning än luftkylning och är valet för de flesta hemanvändare som flytande-cool sina datorer.


Previous:nothing Next:ominstallation av U3 startramp

Relaterade artiklar


 • hur många megabyte Kan en DVD butik?
 • hur man kan öka storleken på en Super Mini mac hårddisk
 • hur man hittar hårddiskar installerade på datorn
 • hur man använder Kodak fotopapper med HP 1600
 • hur du ersätter din webbkamera i Asus Eee
 • hur du flyttar skärmen på en bärbar dator
 • Lägga till en anpassad cpu fläkt till en Dell Dimension 5100
 • hur man läser dl DVD-skivor
 • minne kompatibilitet
 • förteckning av magnetiska lagringsenheter