Dator > hur man uppgraderar ett moderkort på en bärbar dator

 • hur man uppgraderar ett moderkort på en bärbar dator


 • Din bärbara dator moderkort är den enskilt viktigaste komponenten i datorn. Det är där alla hårdvarukomponenter och enheter kontakt med datorn. Detta omfattar allt från datorns processor till hårddisken. Om ditt moderkort inte fungerar, är din bärbara dator i princip oanvändbar. De flesta ersättare moderkort kan köpas online till en bråkdel av kostnaden för en ny laptop. Men ersätter moderkortet sig själv är en riskabel proceduren om du inte vet vad du gör. Du måste helt isär din bärbara dator och koppla bort alla hårdvara från moderkortet
  1.
  Stäng av din bärbara dator. Koppla ur strömkabeln och sedan koppla bort alla externa enheter från den bärbara datorn. Stäng bildskärmen och sedan placera den bärbara datorn ansiktet nedåt på en plan arbetsyta. Vrid datorn så att framsidan är vänd mot dig. Ta ut batteriet ur sitt fack. Bärbara batterier som vanligtvis hålls på plats av en eller två spärrknapparna.
  2.
  Bort all plast, omfattar hårdvara utrymmet från undersidan av den bärbara datorn. Varje kåpa är på plats genom en eller två Phillips-skruvar. Ta bort hårdvara från varje hårdvara fack. Detta inkluderar vanligtvis din hårddisk, RAM-moduler, CD /DVD-enhet, trådlösa kort och modem. Varje enhet hålls på plats av Phillips-skruvar. De enda undantagen är RAM-minne och trådlösa moduler, som är säkrade genom fjäderbelastade, fästklämmor. Ta bort alla återstående skruvarna från botten hölje, och den bärbara datorns baksida.
  3.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppna bildskärmen så långt som möjligt. Bänd plast tangentbordslocket från den bärbara datorn. Tangentbordet omfattar är en tunn, plastremsa ovanför tangentbordet församling. Ta bort alla skruvar bakom den översta raden på tangentbordet. Luta tangentbordet uppåt, och placera det sedan nedåt på den bärbara datorn yta. Koppla bort tangentbordet flatkabeln och sedan ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  4.
  Koppla bort alla kablar som sträcker sig från varje sida av bildskärmen till moderkortet. Ta av Phillips-skruvarna från varje skärm gångjärn, vid behov. Lyft displayen församling från den bärbara datorn bas, och placera ansikte upp på en plan yta.
  5.
  Ta bort alla skruvarna locket till den bärbara datorns bas. Den övre luckan är den viktigaste plasthölje som täcker upp den bärbara datorn. Koppla bort alla kablar som är anslutna till moderkortet från toppen höljet. Dessa kablar är tillgängliga via små, tillgång hål i locket. Ta bort locket från den bärbara datorn.
  6.
  Koppla bort alla kablar från moderkortet. Ta del av hur och var de är anslutna. Ta bort alla skruvar som håller fast moderkortet för att den bärbara datorns bas. Lyft försiktigt moderkortet ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Omvänd denna procedur för att installera nytt moderkort, och återmontera din bärbara dator.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att förhindra elektriska skador på ditt moderkort och hårdvaruenheter.

Previous:nothing Next:användning av bärbara batterier

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag bort en otillgänglig skruven från D-enheten av en Dell 4600?
 • Hur justerar jag skärmen på en HP w1707?
 • hur du ställer Epson 4800 pro stylist för att skriva ut på velängpapper
 • problem och lösningar i samband med att bygga en stationär dator
 • om extern DVD-brännare
 • hur du aktiverar monitorhögtalare
 • hur man gör en tystare dator fläkt
 • hur man byter en inverter på en Dell laptop
 • hur du skannar och skriva ut streckkoder
 • Internet Disk Recovery