Dator > hur man raderar en hårddisk med värme

 • hur man raderar en hårddisk med värme


 • En hårddisk är datorn komponent på vilken alla dina personliga uppgifter sparas. När du bli av med en dator, är det klokt att radera enheten för att säkerställa att ingen kommer att kunna komma åt dina gamla data. Detta kan göras på ett säkert sätt med tillämpningar köra överskrivning, men ibland behöver en person att fullt ut förstöra enheten känna sig trygga. Värme ett sätt att skada enheten bortom återhämtning, men det tar mycket höga temperaturer. Den kolbunden av en lägereld bör skador din disk tillräckligt.

  Du behöver:
  Matcher
  . Fnöske.
  Kindling.
  Ved.
  Torx skruvmejsel.
  Platt-skruvmejsel.

  Öppna Kör


  1.
  Använd Torx skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller hårddisken tillsammans. Det kan finnas en skruv gömd under ett klistermärke. Detta gör enheten tillverkaren att veta om du har öppnat enheten. Dra av locket på hårddisken för att exponera plattor och läs-/skrivhuvudena.
  2.
  Använd platt skruvmejsel för att backa ut skruven på toppen av ställdon som håller läs-/skrivhuvudena.
  3.
  Dra tallrik församling ut. Detta är den del som rymmer alla dina data. Resten av skrot är säkert att avyttra.

  Roast Din Platters


  1.
  Bundle din fnöske i en liten bunt. Detta bör bestå av torr och snabb förbränning material. Torkade gräs, löv, bark eller ens torktumlare ludd fungerar bra.
  2.
  Skapa en stickor tipin över den medföljande fnöske. De tände bör bestå av torkad kvistar och pinnar. Pile dem mot varandra med större och större bitar tills du kommer till tjockleken av en blyertspenna. Upprätthålla en öppning i tipin för att möjliggöra luftflöde. Elden kommer inte att bränna om du kväva den.
  3.
  Använd större ved för att bygga en större tipi över vedträna. Dessa bör också vara tillräckligt torrt för att fånga bra och om handleden tjocka eller större.
  4.
  Använd en match att lätta ditt fnöske. Det kommer att flamma upp fånga tända. Elden kommer sedan att fortsätta upp för att bränna större bitar av trä.
  5.
  Låt struktur bränna att kollapsa. När elden verkligen fånga, kan du börja att bara lägga mer loggar att hålla elden brinnande. Fortsätt hålla liv i elden ett par timmar tills du har en djup röd glödande kol bas.
  6.
  Använd en pinne för att trycka på fat med din kör in i kolbunden. Fortsätt hålla liv i elden ett par timmar till.
  7.
  Låt elden brinna ner tills alla loggar är helt konsumeras. Din plattor bör vara glödande. Genom att nu de yttre lagren kommer att ha bränt bort och eventuella aluminium med kan ha smält. Den extrema värmen skall ha förstört någon magnetism, vilket gör enheten oläslig.
  8.
  släck området med kallt vatten. Detta kommer att förhindra oavsiktlig uppblossande och cool enheten ojämnt, göra ännu mer skada.
  9.
  Bort vad som finns kvar på din disk plattor och kassera dem. Vem som helst skulle bli svårt att återställa data från dem.

  Tips och varningar


 • För maximal datasäkerhet, använda en säker diskrensning verktyget innan du bränner din driver upp. Gratis program som Freeraser, Eraser eller särskilt DBAN kan radera dina uppgifter och skriva över den upp till 35 gånger.
 • Ta en hammare till vad som är kvar av dina diskar för maximal förstörelse. Kom ihåg att skyddsglasögon om du väljer att göra detta.
 • mycket försiktig när du arbetar med branden. Elda aldrig nära hus eller växter, särskilt när det är torrt. Få tillstånd att bränna från din lokala brandkåren eller besöka en camping och använda sina eldstäder.

Previous:nothing Next:hur man bygger en snabb och stabil desktop publishing pc

Relaterade artiklar


 • hur man ersätta en dator i Ubuntu
 • Felsökning av en HP Pavilion blank skärm
 • Lägga till en standardskrivare för alla nya användare
 • vad är en GeForce 8600 GT smal?
 • Hur byter jag tonern på en Epson C900?
 • hur man vet vilken typ av skärm din bärbara dator behöver
 • windows xp multimediafunktioner
 • hur man använder återställningspartitionen på en HP presario C300
 • hur man gör enkla attiny2313 programmerare
 • hur man kan jämföra priser på bärbara datorer