Dator > hur man läser pinnar RAM-minne

 • hur man läser pinnar RAM-minne


 • Plocka in ett minne och försöker urskilja dess specifikationer genom att titta på det kan vara skrämmande, speciellt om det är en icke-märkt, generiska stick RAM-minne. Om du kan hitta tillverkarens namn och ett serienummer, kan du spåra oftast ner specifikationerna. Men om det inte finns någon tillverkare information, kan du behöva åberopa någon koder tryckta på plan eller på minneskretsar själva. Ett exempel på sådan kod är "K 4 B 2G 08 3 QHMC H9. " Kommer dock några riktlinjer hjälper dig att urskilja de koder och upptäck några av specifikationerna.
  1
  Leta efter en tillverkare och serienummer. . . Om du ser ett namn som Kingston, Samsung eller Corsair, det är mycket troligt att det också finns en del eller serienummer. Undersöka en del eller serienummer på tillverkarens webbplats eller genom att ringa för support. Om du gör det kommer att ge den mest korrekta specifikationen data
  2
  Leta efter en 14 -. . Att 20-teckenkod, antingen i styrelsen eller den enskilde minneskretsar. Ett exempel är "K 4 B 2G 08 3 Q H M C H9. " Minnet chips är de svarta rutor på brädet. Om du finner denna kod, fortsätta med nästa steg. Om du inte hittar den här koden kommer att identifiera minnet vara mycket svårt. Alla andra siffror eller koder som visas på minnet kan sökas på Internet för att hjälpa till att identifiera de specifikationer
  3
  Leta första en eller två karaktärer i 14 -. . Till 20 -teckenkoden. Dessa är vanligen bokstäver som betyder tillverkaren av minnesmodulerna. Till exempel, "K" betyder Samsung, en tillverkare av en stor variation av minnesmodulerna.
  4.
  Leta nästa tecken, typiskt nummer 4 eller 5. Detta innebär att det är DRAM. I exemplet är antalet "4. "
  5.
  Leta tredje segmentet, som är produktkoden, eller den teknik som RAM-minnet använder. Några exempel är: S=SDRAM, H=DDR SDRAM, T=DDR2 SDRAM, och B=DDR3 SDRAM. I exemplet är det "B" för DDR3 SDRAM.
  6.
  Leta fjärde segmentet i strängen, som är tätheten av minnet, till exempel 512 megabyte eller 2 GB . I exemplet "2G" indikerar 2 gigabyte.
  7.
  Leta upp femte segmentet, vilket är lite organisation. I exemplet "08" indikerar x8 lite organisation.
  8.
  Leta upp sjätte segmentet, med angivande av antal banker i minnesmodulen. I exemplet anger "3" 4 banker. Andra exempel är "2" för två banker eller "4" för 8 banker.
  9.
  Leta sjunde segmentet, som betecknade den strömförsörjning eller spänningen till input och output buffertar. I exemplet "Q" indikerar 1. 5 volt till buffertarna. Ett annat exempel är "C" som anger 1,35 volt.
  10.
  Leta åttonde segmentet, som anger dör revidering eller dö generation av Memory Stick. I exemplet "H" indikerar den 9: e generationen. Typiskt M visar den 1: a generationen och resten av alfabetet, i alfabetisk ordning, visa kommande generationer, som till exempel A=2nd gen, B=3. Gen, C=4th Gen och så vidare.
  11.
  Leta nionde segmentet, med angivande av paket typ, eller typ av behållare den integrerade kretsen. I exemplet "M" betyder FBGA DDP (Blyfri och halogenfria) förpackning.
  12.
  Leta tionde segmentet, som anger temperatur och effekt av Memory Stick . I exemplet "C" representerar kommersiella temperatur och normal ström. Ett annat exempel är "L" för kommersiella temperatur och låg effekt.
  13.
  Leta reda på elfte och sista segmentet, vilket visar hastigheten på minnet. I exemplet "H9" representerar DDR3-1600 (800MHz). Denna slutliga kodelementet kan vara svåra att tolka och kan variera något beroende på tillverkare.

  tips och varningar


 • Några av elementen i koden kan vara på olika platser i strängen beroende på minnet tillverkaren.

Previous:nothing Next:AMD Athlon 2650e-processor specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur till låsa upp en HP Pavilion dv2174cl Entertainment Notebook PC
 • hur man identifierar en moderkortet
 • hur man uppgraderar en USB 3.0 laptop
 • typer av moderkort kontakter
 • hur man installerar separat dator DVD-och CD-spelare
 • hur man ställer in webmail på ett utbyte
 • hyperdrive information
 • hur du aktiverar Bluetooth på Acer 260
 • bror 3100c fax instruktioner
 • hur reparera en asus laptop skärm