Dator > hur man bygger en rendering dator

 • hur man bygger en rendering dator


 • En rendering dator är vanligtvis en server eller arbetsstation snabb byggd för strikt bit-knaprande som krävs för att skriva ut en färdig bild eller video. Rendering datorer är vanligtvis inriktad på 3D-modellbyggare och arkitekter, men också har en plats i video-effekter produktion område och allt inom det medicinska fältet. Det är lätt att spendera från $ 1. 000 till $ 10. 000 när man bygger en rendering arbetsstation. Vissa filmer företagen har hela rum av servrar avsedda för rendering. Efter det att budgeten är satt kan kompatibla delarna passa ihop för att skapa en rendering dator skräddarsys efter dina behov.

  Du behöver:
  datorväska
  . Strömförsörjning.
  Optiska skivenheten.
  Hårddiskar.
  Moderkort med RAID-kontroller och SLI /Crossfire.
  RAM.
  Workstation grafikkort.

  köpa komponenter


  1.
  Skapa en budget med tanke på din rendering behov. Ett Adobe After Effects rendering dator för en nybörjare skulle kunna använda en quad-core processor och icke-arbetsstation grafik. En professionell arkitekt kan behöva en stor arbetsstation att göra AutoCAD grafik.
  2.
  Välj moderkortet och processorn först. En low-end dator kan byggas med en AMD quad-core processor, kan en mid-range använder en Intel quad-core, ännu högre en Intel 6-core och dual eller quad Xeons med 4-6 kärnor vardera är den allmänt accepterat att vara av högsta kvalitet.
  3.
  Hitta en strömförsörjning och fall som matchar specifikationerna för ditt moderkort, CPU och grafikkort. En arbetsstation ATX moderkort kommer att kräva en större fråga än en vanlig ATX moderkort. Nätaggregatet bör ligga runt 600-1000 watt för att tillgodose energislukande grafikkort och hårddiskar.
  4.
  Välj hårddiskar som matchar RAID-kontakter på moderkortet. Leta efter SATA, om möjligt. Titta också för hastigheten. Aldrig få hårddiskar med en hastighet mindre än 7200 RPM om de inte kommer att användas för lagring. 7200 RPM eller 10. 000 RPM i en RAID 5 eller 0-array som skulle vara bäst.
  5.
  Hitta RAM som felrättande om budgeten tillåter, annars få minst 6 GB för en quad -core processor, 12 GB för 6 core eller Dual Xeon (quad) och 24 GB för Dual 6-core Xeons. RAM är mycket viktigt för rendering tillämpningar och att inte ha tillräckligt kan lamslå att effektiviteten i din CPU.
  6.
  Köp en optisk skivenhet med antingen en DVD-R eller Blu-Ray-R-enhet. En optisk skivenhet kommer inte att bidra till att påskynda processen rendering, men kan bli nödvändiga för att exportera den färdiga produkten.
  7.
  Välj ett grafikkort som Adobe godkänd om din dator kommer att används för video rendering. Om du ska använda datorn för 3D renderingar, välj arbetsstationen-godkända grafikkort från Nvidia eller ATI. Nvidias heter Quadro medan ATIs är FirePro.

  Bygg dator


  1.
  Montera nätaggregatet i fallet och se till att alla fans är tätt skruvas i.
  2.
  Placera moderkortet i fallet, så säkert det. Lås upp CPU låset och sätta processorn i stiften nedåt.
  3.
  Squirt ett rikligt av termisk pasta på processorn, sedan placera fläkten och kylflänsen på toppen. Lås båda på plats med hjälp av moderkortet klippen.
  4.
  Sätt RAM i moderkortets RAM-platser, och se till att de är säkra genom att låsa in dem på plats med klämmor.
  5.
  Sätt i grafikkortet i PCI-Express-kortplats och koppla in strömkabeln. Om du kör flera grafikkort i SLI, bifoga SLI-kabeln.
  6.
  Placera hårddisk i hårddisken Bay och den optiska enheten i dess viken. Anslut SATA-kablar från båda till moderkortet och anslut sedan kraftkablar. Om du använder flera hårddiskar med RAID, konfigurera den.
  7.
  Anslut strömkablarna till moderkortet och kontrollera alla anslutningar och kontrollerar att de är säkra. Avsluta ärendet, bifoga en bildskärm, tangentbord och mus. Tryck på strömbrytaren. Datorn bör starta upp och visa BIOS.

  Tips och varningar


 • att spara pengar på att driva stora gör gårdar, leta efter energieffektiva moduler. Rendering dator ofta kör 24 timmar om dygnet och kan konsumera stora mängder energi.
 • alltid vidta försiktighetsåtgärder när du arbetar med elektrisk utrustning.

Previous:nothing Next:500 GB 5400 rpm hårddisk funktioner

Relaterade artiklar


 • hur man patch en Ethernet nätverkskabel sladd
 • hur du ansluter ide hd till sata
 • USB-hårddisken kommer inte att visas i Windows XP
 • hur man överklockar en AMD Athlon 3800 +
 • hur man använder återställningspartitionen på en HP presario C300
 • Hur du använder HP Pavilion tx 1000 webcam
 • hur man hittar min VGA-kort
 • hur man uppgraderar en flash-enhet
 • hur du uppgraderar processorn i en n610c Pentium 4 Hyper Threading
 • hur man byter modulen mini kortet i HP Pavilion dv6000