Dator > hur man bygger en HD DVR

 • hur man bygger en HD DVR


 • Bygga ditt eget high-definition (HD) digital videoinspelning (DVR) är en process som liknar att bygga något annat datasystem. Komponenterna är desamma, med undantag för ersättning av en elegant hemmabiosystem dator (HTPC) fall för att ge en mindre profil för det system som enkelt får plats tillsammans med andra elektroniska konsumentprodukter och tillägg av en HD-TV-tuner. Efter hårdvara konstruktion ger Windows 7 all programvara som krävs för att köra din DVR via Windows Media Center. Resultatet, ett system bygga som är kapabel full 1080p HD-inspelning och uppspelning, Blu-Ray kompatibilitet och dagar med HD-kvalitet lagring

  Du behöver:.
  Antistatiskt
  . Datorns moderkort.
  Multi-core CPU.
  2 GB RAM.
  Phillips-skruvmejsel.
  HTPC-chassi.
  2 SATA-hårddiskar.
  Blu-Ray brännare.
  PCI-grafikkort.
  PCI-e HD TV-tuner.
  SATA datakablar.
  PC nätaggregat.
  Windows 7 OS.


  1.
  Undersöka produkten specifikationer för samtliga ingående delar för att säkerställa kompatibilitet med varandra.
  2.
  Placera antistatiskt runt handleden och sedan klipp i slutet av bandet till en metallyta, att marken du när du arbetar med komponenter.
  3.
  Lägg moderkortet på en antistatisk matta. Dra spaken bredvid centralenheten (CPU) uttag uppåt för att låsa upp uttaget och sedan ta bort det skyddande CPU-sockeln täcker. Passa på den lilla pilen på sidan av din CPU med pilen på hörnet av CPU-sockeln och sedan försiktigt placera processorn i sockeln. Tryck låsnivå nedåt, låser processorn på plats.
  4.
  Avlägsna skyddspappret från termisk lapp på undersidan av processorn kylfläns och fläkt och anpassa de fyra tjänster av kylflänsen och fläkten med fyra hål på moderkortet runt processorn. Placera inlägg genom hålen, om kylflänsen och fläkten ovanpå processorn. Vrid spakarna på toppen av tjänster till sina låsningslägen att låsa kylfläns och fläkt på plats. Leta reda på CPU-fläkt strömkontakt på moderkortet bredvid CPU uttaget och anslut nätsladden från fläkten på plats.
  5.
  Tryck spärrarna på båda sidor av RAM-minnesplatser på moderkortet utåt för att rensa spåren. Passa in skåran på undersidan av RAM-chips med skårorna i kortplatsen och skjut sedan chips på plats. Tryck spakarna tillbaka in i skårorna i sidorna av RAM-minnet för att låsa marker på plats.
  6.
  Ta bort luckan till HTPC-chassi genom att ta bort skruvarna på baksidan av så att säkra locket på plats. Dra av överdraget från målet för att komma åt höljet.
  7.
  Pop ut folien input-output (IO) täcka på baksidan av målet. Byt fallet IO locket med IO locket medföljer moderkortet. Skruva moderkortet monteringsskruvarna som följde med fallet i monteringshålen i botten av ärendet.
  8.
  Placera moderkortet i fallet genom att skjuta IO-portarna på baksidan av moderkortet genom hålen i folien IO locket och sedan placera moderkortet platt på botten av ärendet. Säkra moderkortet på plats genom att skruva skruvarna genom monteringshålen på moderkortet i det installerade skruvarna på undersidan av höljet.
  9.
  Montera nätaggregatet i fallet med fläkten på sidan av nätaggregatet placeras mot strömmen ventilation hål på fallet bakre. Säkra strömförsörjningen på plats genom att skruva skruvarna genom den bakre delen av fallet i monteringshålen i strömförsörjningen i chassit.
  10.
  Ta utbyggnaden luckan bakifrån av ärendet som täcker kortplatsen bredvid den första kortplatsen på moderkortet genom att ta bort skruven som håller locket på plats. Passa in skåran på undersidan av grafikkortet med skåran i kortplatsen och tryck in kortet med video uttaget på baksidan av kortet ut genom avslöjade fallet facket. Kontrollera att skåran på toppen baksidan av kortet sammanfaller med hålet på fall kortplatsen. Säkra kortet i kortplatsen genom att skruva den på plats genom skåran och facket skruvhålet.
  11.
  Installera HD TV kort i den lilla PCI-E kortplatsen på din moderkort med samma installationsprocessen som grafikkortet.
  12.
  Sätt fallet kablar, t. ex. makt och reset controls, i moderkortet.
  13.
  Montera hårddisk i Vid enhetsfacket genom att skjuta kör in i vikarna tills skruvhålen i viken sidorna anpassa monteringshålen i sidorna av frekvensomriktaren. Fäst enheter med skruvar. Anslut datakablarna till baksidan av enheter och anslut sedan kablarna till moderkortet. Anslut strömkablar från nätaggregatet med eluttag på baksidan av enheterna. Ta bort locket på 5 1/4-tums köra täcka från framsidan av ärendet och sedan montera Blu-Ray-enhet i enhetsfacket. Anslut enheten till systemet som du gjorde hårddiskar.
  14.
  Anslut strömkablarna från nätaggregatet till strömuttaget på moderkortet och grafikkortet.

  15.
  Sätt tillbaka locket på fallet och säkra locket med skruvarna.
  sexton.
  Koppla in din TV till grafikkortet och kabeln från din TV-källa i baksidan av TV tuner kort. Anslut systemet högtalare till din högtalarutgången från moderkortet och anslut sedan nätkontakten i vägguttaget för att slutföra hårdvara del av byggnationen.
  17.
  Slå på TV och PC. Placera Windows 7 installationsskivan i Blu-ray-enhet och låta systemet starta upp Windows. Följ installationsanvisningarna för att installera Windows 7 på den primära hårddisken.
  18.
  Starta Windows Media Center och följ sedan installationsanvisningarna. Välj den sekundära hårddisken för videolagring. Efter installationen kan du använda Media Center för att köra din DVR.


Previous:nothing Next:Hur konvertera en intern diskett till ett externt

Relaterade artiklar


 • USB-hubb strömförsörjningskrav
 • Hur skapar jag en virtuell seriell port på min dator?
 • UV-bläck teknik
 • hur du ansluter scsi & IDE-hårddiskar
 • hur du ställer Autosvar på en HP Officejet J4580
 • Ashton digital maximate 420 specifikationer
 • hur du ställer in en lokal skrivare med Ethernet-kabel
 • Felsökning av en oförmåga att få tillgång till DVD-enheter
 • HP kompatibel interna trådlösa nätverkskort
 • hur man överklockar en Pentium 4 3,0 gh