Dator > hur du gör ditt grafikkort snabbare

 • hur du gör ditt grafikkort snabbare


 • Ett grafikkort påverkar den totala prestandan för din dator. Den avgör hur snabbt ditt spel körs, kvaliteten på din video-utgång, även vad animationer Windows kan visa. Naturligtvis är snabbare alltid bättre och allt du kan göra för att öka ditt grafikkort kommer att förbättra den övergripande hastigheten och effektiviteten i din dator. Här är några grundläggande åtgärder du kan vidta för att få ut det mesta av din hårdvara

  Du behöver:.
  Windows PC
  . Stjärnskruvmejsel.
  Tryckluft.
  Computer kylfläktar (tillval).

  Enkla steg


  1.
  Kontrollera att drivrutinerna för ditt grafikkort är uppdaterade. Installera uppdaterade drivrutiner är det enklaste och snabbaste sättet att öka prestanda. Nvidia och AMD, två ledande tillverkarna av grafikkort, uppdatera många av sina förare på månadsbasis. Kontrollera stöd och föraren sidor nedladdning av ditt grafikkort tillverkarens hemsida på regelbunden basis och installera nya drivrutiner när de blir tillgängliga.
  2.
  Testa programvaran inställningar för ditt grafikkort på din spel. Programvaran medföljer Nvidia och AMD-grafikkort innehåller många inställningar som kan påverka kortets prestanda i ett eller annat sätt. Experimentera med dessa inställningar för att avgöra vilka som fungerar bäst på din dator. Individuella spel också komma med egna inställningar. Ofta en enda justering, som att minska spelets upplösning eller stänga av vertikal sync, kan orsaka en dramatisk ökning i hastigheten på spelet.
  3.
  Stäng onödiga program och funktioner. Windows Vista och Windows 7 använder animationer och effekter som kräver ditt grafikkort att arbeta hårdare och detta kan orsaka långsam spelprestanda. Stäng dessa bort i Inställningar för utseende på menyn för att uppnå en liten uppsving i grafik hastighet. Var också noga med att stänga alla onödiga bakgrundsprogram när du spelar ett spel. Minneskrävande applikationer som webbläsare och videospelare kan sakta ner grafikprestanda.

  Mellanliggande steg


  1.
  Kontrollera dina grafikkort genom att öppna upp ärendet. Stänga av datorn och dra ut nätsladden och alla kablar. Öppna datorlådan och leta reda på grafikkortet. Anteckna där bildskärmen var ansluten innan du unplugged det-det är grafikkortet.
  2.
  Analysera utrymmet runt ditt grafikkort. Om det finns kablar vidrör kretskortet, flytta dem bort från kortet, men vara mycket försiktig så att inte sträcka eller skada ledningarna. Om du ser en ackumulering av damm i din dator, använd en burk tryckluft för att avlägsna så mycket av det som möjligt.
  3.
  Undersök strömkabeln ansluter ditt grafikkort till den nätaggregat (den stora stål rutan högst upp eller längst ned i datorns hölje). Se till att den sitter fast i båda ändarna. Om ditt grafikkort har mer än en kortplats för elanslutningar, använda dem båda. Pressa försiktigt ned ditt grafikkort för att se till att det sitter stadigt i kortplatsen på moderkortet.
  4.
  Lägg till en kylfläkt om datorn verkar vara rinnande varmt. Du kan lägga till mer än en fläkt om du vill. Leta reda på en öppen fläkt plats och se till att du har en fläkt för att passa (80mm, 100mm och 120mm är standard storlekar). Skruva fast med de medföljande skruvarna och ansluta till elnätet. När du är klar stänger av datorn och koppla in nätsladden och annan kringutrustning.

  tips och varningar


 • en mängd olika sätt att kyla och optimera grafikkortet är tillgängliga för den avancerade användaren. Dessa inkluderar överklockning ditt kort, ersätter kylaggregatet på grafikkortet eller förnya kortet BIOS. Alla dessa är för erfarna användare som är bekanta med dator reparation och bör endast göras efter noggrann forskning. Eftersom dessa metoder kan skada maskinvara komponenter om de utförs felaktigt, är de inte behandlas i denna artikel.

Previous:nothing Next:rekommenderas laptop specifikationer

Relaterade artiklar


 • avlägsnande av en HP zx5151ea moderkort
 • hur man gör en Epson-skrivare använder bläckpatroner klon
 • hur ändrar bläckpatronen på HP LaserJet 1522nf
 • hur man spelar in med en TV-tuner
 • felsökning av en Linksys trådlös skrivarserver
 • hur man startar upp en Sony Vaio från en cd xp
 • hur man installerar DYMO LabelWriter
 • hur du gör din egen chip avdragare
 • hur du skriver ut dokument med streckkoder
 • hur du lägger till minne till Windows Media Player 7.1 för en Pocket PC