Dator > hur du aktiverar PS2 och USB i bios

 • hur du aktiverar PS2 och USB i bios


 • Du kan aktivera PS2 och USB-inställningar i BIOS genom att ange BIOS-skärmen när datorn startar. Du kommer att behöva ändra vissa inställningar i detta fönster. De exakta förfaranden varierar beroende på systemet, men det finns några vanliga metoder som kan fungera om moderkortet inte är tillgänglig som vägledning. Det allmänna förfarandet är detsamma för alla moderna datorsystem, men menyn arrangemang och tangenttryckningar för att öppna installationsprogrammet kan variera mycket från en maskin till nästa

  Du behöver:.
  Working IBM-kompatibel dator.

  Ange BIOS-skärmen


  1.
  Ström på eller starta om datorn och titta på första boot-skärmen för att hitta den tangenttryckningar som krävs för att gå in BIOS setup . Detta är ofta längst ner på skärmen. Typiska tangenttryckningar är knapparna F1 "," F2 "," F9 "," F10 "eller" Del "-knappen. Tryck på denna knapp när meddelandet visas på skärmen. Du kan hitta den rätta nyckeln i datorns moderkort manual eller på webbplatsen för moderkortet eller datortillverkaren.
  2.
  Ange BIOS-skärmen och leta efter "Advanced" eller " Ombord Device Configuration "-menyn. Använd pilarna för att välja ditt val och tryck på "Enter".
  3.
  Ändra inställningar för PS2-porten genom att flytta menyvalet till "PS2"-inställningen. Tryck "Enter" för att få upp en mindre meny med alternativ för att aktivera eller inaktivera PS2 portar. Välj "Enabled". Du kan också använda piltangenterna eller på plus knappen för att ändra den aktuella markeringen från "Disabled" till "Enabled" för att göra det möjligt för PS2-porten.
  4.
  Ändra inställningarna för USB-porten genom att flytta menyvalet till "USB"-inställningen. Tryck "Enter" för att få upp en mindre meny med alternativ för att aktivera eller inaktivera USB-portarna. Välj "Enabled". Alternativt kan du använda piltangenterna eller på plus knappen för att ändra den aktuella markeringen från "Disabled" till "Enabled" för att aktivera USB-porten.
  5.
  Spara inställningarna och gå ur genom att trycka "F10" eller med "Esc" knappen för att backa ur den aktuella menyn. Välj att spara och avsluta huvudmenyn om det behövs. Följ eventuella ytterligare instruktioner på skärmen för att spara eller navigera i menyerna.

  tips och varningar


 • Ibland både PS2 och USB-portar är inaktiverade i BIOS, effektivt förhindra tangentbordet för att möjliggöra ändringar göras i BIOS. Det kan vara ett okänt setup lösenord krävs för att komma in i BIOS setup program. I dessa fall kan det vara nödvändigt att återställa BIOS genom att ta bort batteriet på moderkortet eller genom att tillfälligt flytta "Clear CMOS" bygel på moderkortet för att "Rensa" ställning för att återställa BIOS till fabriksinställningarna.
 • alltid säkerhetskopiera alla viktiga filer på hårddisken och göra anteckningar om alla inställningar i BIOS som har ändrats så kan du återhämta sig från eventuella problem som kan uppstå. Forskning BIOS val och inställningar innan du gör några ändringar i BIOS för att undvika oavsiktliga konsekvenser.

Previous:nothing Next:hur man roterar en Eee PC skärm

Relaterade artiklar


 • om utrymmessnål stationära datorer
 • hur du uppgraderar emachine hårdvara minne
 • Hur uppgraderar jag Tecra 550cdt?
 • C330 minneskapacitet
 • vad är en GeForce 8600 GT smal?
 • hur du exporterar e-postadresser från utbyte
 • hur du skannar ett dokument med Windows 97
 • hur man fixar en färgskrivare
 • hårddisk dataförlust och återställning i Windows 2000 137gb
 • hur du tar bort baksidan av en Compaq Presario 700 bärbar dator