Dator > felsökning av en kanon NP-4050 kopiator

 • felsökning av en kanon NP-4050 kopiator


 • Kopiatorer är mycket komplexa maskiner. Tekniker är oftast högutbildade och väl användas för att hantera teknisk utrustning. Om kopiatorn slutar fungera, kan ett antal enkla åtgärder göras för att försöka få det började. Om detta misslyckas och med hänvisning till handboken ger ingen ytterligare hjälp, då teknisk hjälp kan behöva kallas för

  Grundläggande felsökning


  1.
  Kontrollera strömförsörjningen till kopiatorn, om kopiatorn inte fungerar alls, då är det kan vara så enkelt som en plug säkring som behöver bytas ut.
  2.
  Gör något meddelande om att displayen kan visa. Det kan be dig att rensa ett pappersstopp eller byter tonern. Pappersstoppet kan antingen från mataren eller inuti maskinen.
  3.
  Öppna dörren och kontrollera om det finns papper skrynklade runt rullarna. Kontrollera feeder och avsluta magasin. Det lönar sig att ta bort allt papper från dokumentmataren och försök igen. Ta alltid bort papper försiktigt ur maskinen, så hårt att dra kan skada rullarna.
  4.
  Öppna dörren och stänga av den ordentligt för att korrigera "Dörr inte stängd" budskap. Dörren kan se stängd, men det finns en interiör fångst och som måste klickas på plats.
  5.
  Försök att göra en kopia. Kontrollera att det finns tillräckligt papper i maskinen.
  6.
  Kontrollera eventuella felkod visas på bildskärmen mot handboken. Allt som refererar till temperatur eller monitorer ineffektiv kommer att innebära ett samtal ut till en tekniker. De vanligaste felkoderna är specifika för NP 4. 050 är:  "E 001" Hög temp

  "E140" Laser problem

  "E203" Scan problem

  "E800" Automatisk avstängning relä  Ibland kan en enkel omstart av maskinen kommer att fastställa dessa frågor.

  Byt ut tonerkassetten


  1.
  Kontrollera toner om kopian är otydlig eller suddig.
  2.
  Öppna locket på skrivaren och ta bort den befintliga bläckpatronen. Patronen kommer att ha siffror och bokstäver på den. Detta talar om för dig vilken typ du behöver köpa.
  3.
  Köpa de nya patronen och läs alla anvisningar noggrant.
  4.
  Avlägsna gammal patron och avfallshantering.
  5.
  in den nya bläckpatronen. Det kommer att finnas anvisningar på förpackningen som kom med patron. Det ska bara klicka på plats. Se till att du sätter i patronen på ett korrekt sätt upp så att bläcket flyter

  tips och varningar


 • en kopieringsmaskin är en arbetar bit av maskiner och delar slits ut. En tunn linje en fjärdedel av en tum från kanten av papperet på varje exemplar visar att det finns ett märke eller ett föremål om glasskivan. Tills det rensas eller tas bort, kommer detta märke visas på varje kopia.
 • Undvik frestelsen att ta maskinen isär och fixa det. Först av allt, kan bli ogiltiga, och för det andra kan du göra saken värre. Alltid får den hjälp av en professionell om de grundläggande metoderna för felsökning inte löser problemet.
 • NP 4050 är en gammal maskin. Kopian trumman är endast avsedd att köras 120. 000 exemplar under sin livstid. När detta väl har uppnåtts får kopiatorn inte längre vara effektiva. Då är det dags att fråga om utbyte av trumman är värt det, med tanke på åldern på maskinen.

Previous:nothing Next:Jag kan inte ansluta till en trådlös router med ett wifi-kort

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar det numeriska tangentbordet på en mini tangentbord
 • hur man kan kontrollera för maskinvaruproblem
 • hur man konfigurerar Linksys switch
 • hur man justerar hög upplösning på en LCD-skärm
 • hur till stryka dvd firmware
 • riskerna med att använda datoriserade ID-kort
 • hur man ansluter en USB-enhet till en intern SATA-port
 • hur du uppgraderar Alienware m5550 laptop
 • vad är en ticker timer?
 • hur man använder en Acer Aspire One