Dator > diskkontrollprogram verktyg

 • diskkontrollprogram verktyg


 • Din hårddisk, diskett, CD, DVD och externa enheter innehar viktig information, inklusive dina personliga filer, operativsystem och objekt registret. Så när något går fel med dina diskar, måste du få det fast så snabbt som möjligt. Diskkontrollprogram program körs genomsökningar på din dator för att hjälpa dig att räkna ut vad som är fel med det. Du kan använda dessa program om du är en hemdator användare eller en branschkunnig.

  Check Disk

  Checkdisk Verktyget är ett gratis Microsoft-verktyg som låter dig kontrollera din hårddisk för frågor. Det är en kommandorad verktyg, vilket innebär att du kör det från Kommandotolken. Du kan öppna Kommandotolken i Start-menyn genom att klicka på alternativet Kör sedan skriva i cmd. Du kan sedan köra verktyget genom att skriva in chkdsk. Du kan köra det här verktyget på ett av två lägen. Det skrivskyddat läge kommer bara att visa dig vad som är fel med maskinen. För att verkligen åtgärda några fel upptäcks, måste du köra kommandot som chkdsk volym: /fDet finns en fråga med att köra verktyget är detta läge-det kan inte hitta alla fel. Ibland bara skrivskyddat läge visar allt som behöver rättas till. Checkdisk Verktyget kan ta flera timmar att slutföra sitt skanna.

  Emsa Diskcheck

  Detta är ett freeware verktyg, vilket innebär att du kan använda och dela programmet gratis eller genom gåva. Detta verktyg låter dig köra genomsökningar på alla dina enheter, inklusive din hårda, diskett, DVD och CD-ROM-enheter. Emsa Diskcheck kommer då mata ut alla fel som hittades tillsammans med information om framsteg statistik och körhastighet. Du kan också använda verktyget för att avgöra om du fortfarande kan läsa repad CD och DVD. Detta verktyg använder ett användargränssnitt, vilket innebär att du kommer att kunna köra kommandon även om du är nybörjare.

  HD Tune

  HD Tune är hårddisken verktyg som låter dig söka efter datorn fel eller brister och låter dig kontrollera hur väl systemet fungerar. Det kommer att kontrollera det allmänna hälsotillståndet i ditt system och du kan använda den för att ta bort alla data, inklusive operativsystemet. HD Tune kan du ta skärmdumpar av ditt system och kontrollera temperaturen på interna och externa enheter. Detta är ett shareware-program, vilket innebär att den är gratis under en begränsad tidsperiod. När denna period löper ut måste du köpa programmet. Från och med 2010 kostar det här programmet $ 34,95.


Previous:nothing Next:hur du kan uppgradera till 3GB minne i XP

Relaterade artiklar


 • Hur man testar minnesmoduler
 • Hur fungerar ett trådlöst fungerar kommunikationen kort?
 • hur du skickar ett dokument från en pc till en fax-server
 • hur man återställer en CMOS lösenord i en Toshiba laptop
 • hur man uppgraderar en Pentium D-processor
 • riskerna med att använda datoriserade ID-kort
 • hur du utför en hård återställning på en Officejet
 • hur man högerklickar på en styrplatta macbook
 • information om Molex 4-pin
 • AGP kompatibla moderkort