Dator > avlägsnande av en HP zx5151ea moderkort

 • avlägsnande av en HP zx5151ea moderkort


 • Ta bort din HP Pavilion laptop moderkort är en uppgift som inte bör tas på allvar. Moderkortet är den viktigaste kretskort där all hårdvara ansluts till din dator. Ta bort moderkortet innebär helt avveckla den bärbara datorn, och ta bort all hårdvara som är anslutna till din laptop. Detta kan vara en riskabel förfarande, särskilt om det är något du aldrig gjort förut. Ta bort hårdvara felaktigt kan leda till permanenta skador. Om det alls är möjligt samråda med en professionell bärbar dator tekniker innan avlägsnande av din bärbara system ombord.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Pincett.
  Antistatiskt armband.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, och sedan dra ut nätsladden. Koppla från alla externa data och enheter nätverk, och kablar. Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn nedåt på en plan yta. Orientera den bärbara datorn så att framkanten är riktad framåt.
  2.
  Skjut batteriets släpp spaken till höger och ta sedan bort batteriet från sitt fack i det övre vänstra hörnet av bärbar dator.
  3.
  Ta bort de två Phillips-skruvar säkra hårddisken till sitt fack i den bärbara datorns nedre vänstra hörnet. Luta hårddisken uppåt. Lyft ut den ur facket och ställ den åt sidan.
  4.
  Ta bort luckan minnesplatsen, och dess behåller Phillips-skruv från centrum av den bärbara datorn. Dra isär klämmorna på var sida om minnesmodulen i facket. Luta modulen uppåt i en vinkel och dra sedan ut modulen ur sin minnesplats. Upprepa detta för varje modul bort från minnet facket.
  5.
  Ta bort de två Phillips-head skruvarna som CD /DVD-enheten till det övre vänstra hörnet på den bärbara datorn bredvid batteriet facket. Dra enheten ur facket. Koppla bandet kablarna från baksidan av enheten och ställ den åt sidan.
  6.
  Ta bort värmeskyddet sjunka fack, och dess 10 fästskruvarna från det övre högra hörnet av bärbar dator. Lossa de fyra, fjäderbelastade skruvarna som stora kylfläns och kylaggregat fläkt kombination till den bärbara datorn. Lyft försiktigt hela kylningen församling ur facket att avslöja processorchipet.
  7.
  Lyft låsspaken säkra processorn till sin sockel på moderkortet. Lyft processorn ur hållaren och ställ den åt sidan. Ta bort alla kvarvarande Phillips-skruvarna från den bärbara datorn botten hölje. Placera den bärbara datorn uppåt och öppna bildskärmen så långt som möjligt.
  8.
  In en platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet remsan. Tangentbordet band är en tunn plastbit som ligger ovanför tangentbordet församling. Använd platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet remsa från den bärbara datorn.
  9.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar bakifrån den översta raden på tangentbordet. Luta tangentbordet uppåt, och placera det sedan nedåt på den bärbara datorns handledsstödet. Koppla bort tangentbordet är flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  10.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna som fäster modemet modulen till det nedre vänstra hörnet av moderkortet. Lyft upp på höger sida av modemet modul att koppla ur den från moderkortet. Ta bort modemet modulen från den bärbara datorn.
  11.
  Leta reda på trådlösa kortet i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Använd en pincett för att koppla de två antennkablarna från kortet. Bred ut klämmorna på varje sida av det trådlösa kortet. Luta kortet uppåt i 45 graders vinkel, och sedan ta ut kortet från den bärbara datorn.
  12.
  Koppla bort LCD videokabeln som sträcker sig från den vänstra sidan av displayen till moderkort. Ta bort Phillips-skruvarna från varje skärm gångjärnet. Lyft försiktigt LCD-panelen bort av den bärbara datorns bas. Ställ den åt sidan på en plan yta med skärmen vänd uppåt.
  13.
  Placera den bärbara datorn nedåt och sedan lyfta den nedre höljet församling från den bärbara datorn. Leta reda på svarta högtalare församling nära toppen av den bärbara datorn. Koppla loss högtalarkabeln från moderkortet, och sedan ta bort enstaka Phillips-skruv säkra talaren montering på plats. Ta bort hela högtalaren församling från den bärbara datorn.
  14.
  Placera den bärbara datorn uppåt. Ta bort alla kvarvarande Phillips-skruvar säkra den övre luckan till basen på den bärbara datorn. Koppla bort alla kablar som sträcker sig från den övre luckan till moderkortet. Ta försiktigt bort locket från den bärbara datorn bas för att avslöja hela moderkortet.
  15.
  Koppla bort alla kvarvarande kablar från moderkortet. Ta sedan bort alla Phillips-skruvar säkra moderkortet på plats. Ta tag i vänster sida av moderkortet, och luta den uppåt. Skjut hela moderkortet till vänster för att frigöra den från den bärbara datorns bas. Lyft ur den bärbara datorn, och placera den med framsidan upp på en ren och plan arbetsyta.

  Tips och varningar


 • Använd ett antistatiskt armband för att undvika elektriska skador på moderkortet.
 • utför denna åtgärd dig själv kommer upphäva tillverkarens garanti. Detta innebär att du kommer att vara ansvarig för alla skador på din bärbara dator i demonteringen processen.

Previous:nothing Next:Celeron vs Pentium vs amd

Relaterade artiklar


 • Vilka är de specifikationer för en Acer Aspire One?
 • Compaq Armada 1580dmt specifikationer
 • hur man installerar en DVD R RW
 • hur man raderar en zip-enhet
 • Hur får jag tillkomsten 5421 utanför viloläget?
 • hur man uppgraderar en HP dv9700 med bluetooth
 • Hur uppgraderar jag Tecra 550cdt?
 • avlägsnande av en HP zx5151ea moderkort
 • hur man klona en dålig hårddisk
 • Hur fixar jag i9600 skrivare problem?