Dator > Hur man testar minnet i Windows med gratisprogram

 • Hur man testar minnet i Windows med gratisprogram


 • RAM-minnet i Windows kan orsaka alla möjliga fel och problem i operativsystemet. Lägg till detta det faktum att diagnostisera problem med minnet i Windows kan ibland vara svårt, och du har ett recept för frustration. Men misströsta inte. Det kan göras på några få enkla steg med hjälp freeware.  Det finns både hård-och mjukvara tillgänglig som gör att du testa RAM-minne. De flesta av dessa produkter, dock är dyra och inte göra något bättre jobb till att testa minne än vad ett gratis verktyg från Microsoft som gjorts speciellt för jobbet.
  1
  Gå till Microsofts Crash Analysis Webbplats och lokalisera den fria Windows Memory Diagnostic Utility. . . Hämta verktyget och spara den till din PC.
  2.
  Bläddra till den mapp på datorn där du sparade "mtinst. exe" fil. Dubbelklicka på filen för att starta installationsprogrammet för Windows Memory Diagnostic-verktyget.
  3.
  Välj ett media alternativ, och klicka antingen på "Skapa startdiskett" (om du vill använda en diskett) eller "Spara CD image to disk" (att bränna verktyget på en CD) alternativ. Kontrollera att du har antingen en tom diskett eller CD skiva i rätt enhet enheten innan du klickar på en av medierna alternativen.
  4.
  Logga ut Windows och stänga av datorn. Starta om datorn, tryck sedan på "Ta bort", "F1" eller "F2" tangenten när du ser den inledande starten skärmen. Se till din PC bruksanvisning eller bruksanvisningen för information om vilka knappar du ska trycka. Vänta på BIOS (Basic Input /Output System) setup som ska visas.
  5.
  Tryck piltangenterna på tangentbordet för att flytta markören till "Avancerat" eller "Avancerade inställningar" menyalternativet och tryck sedan på "Enter".
  6.
  Använd piltangenterna för att navigera till "Boot Device Priority" eller "Boot Order" alternativet. Tryck på "+" eller "-" knapparna för att ändra värdena i fältet tills CD eller diskett enheten är den första i listan över startenheter (startenhet du väljer beror på det media som du använder). Tryck på "F10" för att spara ändringarna startenhet och avsluta BIOS-inställningarna. Vänta på en omstart av datorn.
  7.
  Inset CD-skiva eller diskett med Memory Diagnostic mjukvaran i lämplig enhet disk när datorn startar om. När datorn startar från den CD eller diskett, Windows Memory Diagnostic verktyg test Analysen startar automatiskt. Vänta på att skanna till slut, sedan granska testet avsöka resultaten för att avgöra om minnet i din dator är defekt.

  Tips och varningar


 • När du har kört första test skanna, kan du välja att köra mer uttömmande avancerade tester. Den grundläggande provningen scan, kommer dock räcka i de flesta fall.

Previous:nothing Next:hur man fixar en laptop strömkontakt

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till en intern Bluetooth
 • hur du optimerar RAM för Internet Explorer 7
 • Hur du tar isär en XPS 1530
 • laptop mus alternativ
 • hur man uppgraderar minnet på en Tablet PC
 • hur man byter moderkortet i en Toshiba laptop
 • hur man kan öka storleken på en Super Mini mac hårddisk
 • Hur man monterar en iso-avbild till en USB-enhet
 • hp pavilion kommer inte att läsa DVD-skivor
 • hur man får en äldre laptop till autodetektera nya RAM