Dator > Hur du tar isär en Dell Latitude

 • Hur du tar isär en Dell Latitude


 • Bärbara datorer, till skillnad från sina stationära motsvarigheter, inte är gjorda för enkla uppgraderingar för de flesta av sina centrala delar. Komponenter tenderar att vara konfidentiella av tillverkare och modell, vilket gör reparationer svårt. Dells Latitude serie bärbara datorer följer denna trend. Den Latitudes begränsa tillgängligheten till de flesta inre delar, vilket placerar dem bakom lager av skyddande beläggningar. Lyckligtvis kan du ta isär Latitude med normala verktyg. Dessutom krävs tillgång till källor på nätet för reservdelar reparationer och uppgraderingar en möjlighet som kan spara tid och pengar.

  Du behöver:
  Philips skruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Muttern förare, 5 mm.
  .


  1.
  Stäng av din bärbara dator och dra ur sladden nätadaptern och alla andra externa sladdar eller PC-kort från systemet. Placera den bärbara datorn på ett hårt underlag med skärmen nedåt. Placera en anti-statiskt armband kring handleden och fast den andra änden av bandet till en metallyta för att marken kroppen.
  2.
  Skjut de två spärrarna under batterifacket bort från varandra för att låsa upp batteriet. Tag ut batteriet från baksidan av systemet. Vänd den bärbara datorn över och sedan trycka på och hålla ned strömbrytaren i fem sekunder för att jorda moderkortet. Vänd den bärbara datorn nedåt igen.
  3.
  Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken i sin vik, som ligger på den nedre vänstra sidan av målet. Dra enheten fri från fallet.
  4.
  Skruva av RAM-luckan med Windows Produkt-ID klistermärke och ta bort den ur fodralet. Tryck in de två stiften på vardera sidan om RAM-chip från minnesmodulen, ta sedan bort modulen från systemet. Ta bort alla andra skruvar på undersidan och baksidan av fallet, inklusive de fyra insexskruvarna, två på vardera sida av serie-och VGA-portar. Använd muttern föraren att ta bort insexskruvarna.
  5.
  Vänd på datorn så att skärmen är vänd uppåt och öppna fönstret. Ta bort tangentbordet bezel på toppen av tangentbordet genom att bända från ytan av ärendet. Placera en platt skruvmejsel under den lilla fördjupningen till höger om ramen och kil bezel något från fall ytan. Bänd på ramen från fallet, från den lilla kilen öppning mot vänster om målet.
  6.
  Lossa de tre skruvarna från tangentbordets ovansida. Dra tangentbordet upp något från fallet, se till att inte riva flatkabeln tangentbordet ansluts till moderkortet. Följ kabeln från botten av tangentbordet till kontakten att hålla den mot moderkortet. Dra den svarta fästet under den blå låsarm vid basen av kabeln åt sidan från låsarm och tryck sedan in låsarm bort från kabeln bas, avslöjar kontakten. Koppla ur kabeln från kontakten och dra tangentbordet fri från fallet.
  7.
  Leta reda på andra RAM chip i den nedre högra sidan av målet. Tryck behålla stiften på vardera sidan om chipet bort från chipet och dra sedan chip från systemet.
  8.
  Ta bort skruven längst ner på DVD-enheten och skjut bilresa från enhetsfacket.
  9.
  Koppla de tre kablar som LCD-skärmen från moderkortet. Dra kablarna från kanaler att leda dem genom fallet. Dra försiktigt skärmen uppåt och bort från fallet.
  10.
  Ta bort alla åtkomliga skruvar från insidan av fallet och koppla de tre bandkablarna fortfarande är ansluten till moderkortet som styr cellens batteri, styrplatta och Bluetooth-kortet. Dra handledsstödet försiktigt upp från fall, utsätta resten av moderkortet.
  11.
  Dra den vita Liteon modemet från moderkortet genom att dra uppåt på fliken med den svarta stjärnan det.
  12.
  Skruva loss de fyra skruvarna kortläsaren på plats i det nedre vänstra hörnet av moderkortet och dra den från moderkortet använder den blå fliken.
  13.
  Koppla bort kabeln som leder från fläkten till moderkortet och de två IO kablarna som leder från baksidan av moderkortet i målet. Ta bort de fyra skruvarna i ytterkanten av moderkortet säkra den i målet kroppen och lyft sedan moderkort från fallet.


Previous:nothing Next:fördelarna med moderkort

Relaterade artiklar


 • typer av PC-kontakter
 • hur till låsa upp en VoIP-adapter
 • hur man kan utvidga en CAT5e kabel
 • hur man överklockar en Centrino Duo 1.60ghz cpu
 • hur man installerar en HP 2200 bläckstråleskrivare
 • hur man återställer en CMOS lösenord i en Toshiba laptop
 • kretskort verktyg
 • hur man kan påskynda en Dell Dimension
 • hur reparera en IDE-kabel
 • Hur du tar isär en hp pavilion zd8000