Dator > HP dv9300 startar inte

 • HP dv9300 startar inte


 • Problem med din HP DV9300 laptop som plötsligt avställningarna, brist på strömmen till datorn eller intermittent maktfrågor finns tecken på en DC jack problem. I de flesta fall innebär detta en positiv stift inte gör det korrekt kontakt med moderkortet. Denna fråga kan lösas genom att ta bort eluttaget och ersätta det, men det är en invecklad process som behöver kompletteras med stor omsorg. Men som en försiktighetsåtgärd och för att undvika att starta en intrikat jobb som en DC-jack ersättning, bör du först kontrollera din strömkabel för att se till att det inte är fel.

  Du behöver:
  Elektronisk voltmeter
  . Ny power jack för din datormodell.
  Uppsättning drivrutiner precision skruv.
  Lödkolv för elektronik.
  Desoldering pump.
  Ispropyl alkohol.
  Tops.

  dissassembly


  1.
  Kontrollera laptop nätsladden innan du plockar isär datorn. Kontrollera att kablarna inte har nött och att kontakten till den bärbara datorn är inte bruten. Kontrollera om adaptern lyser. Anslut den positiva och negativa terminaler vid slutet av en voltmeter på insidan av den bärbara datorn kontakten där den ansluter till baksidan av den bärbara datorn. Spänningen anslutningsklämmorna måste röra vid insidan av den bärbara datorn nätkabeln för att mäta spänningen på rätt sätt. Se voltmeter för vidare instruktioner. Skriv ner den elektroniska behandlingen du får från mätaren och kontrollera baksidan av kortet för att kontrollera att rätt spänning, ampere och ohm flödar igenom. Om de inte kan maktfråga orsakas av en felaktig nätsladd, och du kommer inte behöva fortsätta att övriga steg.
  2.
  Förvandla din bärbara dator och ta bort batteri, Om elkabeln är bra, eftersom du måste plocka isär maskinen för att ersätta DC-uttaget. Ta bort alla skruvarna från bottenplattan med en precision stjärnskruvmejsel. Organisera skruvarna så att de lätt kan bytas ut.
  3.
  Vänd datorn uppåt men så bakåt mot dig. Ta bort de fyra skruvarna från gångjärnen på din bärbara dator. Dessa hålla skärmen tillsammans med resten.
  4.
  Står framför datorn mot dig och öppna fönstret så långt tillbaka som det går. Ta bort plasten frontplatta precis ovanför tangentbordet genom att bända upp det försiktigt från ena hörnet med en liten, skruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller tangentbordet och lyft upp den. Dra upp kontakten fliken som håller tangentbordskabeln och dra ut kabeln. Lägg tangentbordet åt sidan.
  5.
  Ta bort skruvarna som håller det inre gångjärn och skärm till botten montering. Dra skärmen montering av och lägg den åt sidan.
  6.
  Vrid bottenplattan tillbaka över bottom-sidan upp och dra ut hårddisken. Tryck spakarna som håller RAM i minneskortplatsen ut något, vilket gör att minnet som hoppar fram i 45 graders vinkel, och dra ut dem. Ta bort video-och Wi-Fi kort på samma sätt.
  7.
  Vänd datorn uppåt och ta bort fläkten och processorn genom att lossa skruvarna som håller dem. Ta bort processorn försiktigt ur vägguttaget.
  8.
  Ta bort skruvarna som håller moderkortet och lyft försiktigt ut av de fyra hörnen.

  Löda New Jack


  1.
  Hitta DC-uttaget där nätsladden ansluts till moderkortet. Lägg till nya löda till de gamla löda på de gamla stiften. Medan lodet fortfarande är varm, använd avlödning pumpen att ta bort alla lödningar. Ta bort så mycket av det som möjligt. Gör detta på alla tre stift.
  2.
  Vicka i strömuttaget från moderkortet med hjälp av en liten mjuk trasa så du inte bränner fingrarna. Gör detta genom försiktig uppvärmning i en och en och dra med så lite kraft som möjligt. Smältande lodet som du vicka bort det kommer att bidra till att undanröja vägguttag.
  3.
  Rengör kontakterna i eluttaget med en liten, skruvmejsel för att skrapa oxider från terminaler. Var försiktig och repa inte moderkortet. Doppa en bomullstuss i tvättsprit och rena flödet från terminalerna på bästa möjliga sätt.
  4.
  Placera den nya strömuttaget på ditt arbete bord med stiften uppåt. Placera moderkortet bottom-sida upp på eluttaget, vilket gör att stiften för att ställa i terminalerna. Lödning detta sätt kommer att garantera en tight passform på pinnar och terminaler. Löd terminalerna på plats. Låt svalna i en timme eller två.
  5.
  Vrid moderkort baksidan upp och sätta ihop datorn i omvänd ordning på din demontering. Starta din bärbara dator.


Previous:nothing Next:hp dv6500 specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur till låsa upp HP Notebook pavilion underhållning
 • Jag kan inte ansluta till en trådlös router med ett wifi-kort
 • problem med F50 monitorer
 • Återskapa data från en diskettstation
 • skrivare kompatibel med ett Dell
 • riskerna med att använda datoriserade ID-kort
 • hur man roterar en bredbildsskärm
 • hur man byter en skrivhuvudet på en Epson Stylus Pro 4800
 • hur du flyttar en formaterad Windows XP hårddisk till en ny dator utan att installera
 • hur man uppgraderar en Dell Latitude 810C