Dator > SD-kort kommer inte att formatera till rätt storlek

 • SD-kort kommer inte att formatera till rätt storlek


 • SD-kort används för att lagra bilder, videor och andra filer från ett brett utbud av hemelektronik. Ibland insåg kapacitet av dessa kort avviker från förväntat. För att maximera användbarheten av dessa kort måste du väl formatera dem

  Du behöver:.
  SD-kortläsare


  1
  Sätt ditt SD-kort. . i SD kortläsare i din dator. Öppna Utforskaren genom att trycka på Windows-tangenten och "E" samtidigt. Högerklicka på den enhetsbeteckning som motsvarar ditt SD-kort på den vänstra panelen. Välj "Egenskaper". De erkända kapacitet av kortet visas i detta fönster.  Om detta antal är endast något lägre än de angivna kapacitet är det förmodligen något fel. Tillverkare annonsera genom att beräkna omvandlingar av 1 GB motsvarar 1000 MB, 1 MB motsvarar 1. 000 KB och 1 KB är lika med 1000 bytes. I själva verket är lika med 1 GB 1. 024 MB, 1 MB motsvarar 1. 024 KB och 1 KB motsvarar 1. 024 byte. Skillnaden innebär en 4 GB-enhet kort endast kommer att ha 3,725 GB användbart utrymme.
  2.
  Högerklicka på enhetsbokstav i Utforskaren motsvarar SD-kort och välj "Format". Kontrollera att "FAT32" filsystem med 4. 096 byte allokeringsenheten storlek används, eftersom det är den mest kompatibla konfiguration för användning i kringutrustning. Avmarkera "snabbformatering" som kommer att formatera kortet sektor för sektor och ge dig information om dåliga sektorer. Klicka på "Start" för att formatera.  Om du får ett "read-only", kontrollera att kortet inte fysiskt är låst av en skjutbar väljare på sidan av kortet. Om det är, för spaken till olåst läge och försök igen. Om formatet presenterar ett annat fel, en visar dåliga sektorer, är kortet defekt.
  3.
  Nära inspektera kortet och dess förpackningar för att verifiera att det är äkta. Leta efter skillnader i vad som annonseras, felstavade ord eller logotyper som inte överensstämmer med den faktiska företagets logotyp. Om du köpte den i USA på en detaljhandelsanläggning är det nog riktigt. Om du har köpt den på en auktion webbplats, kan det vara en knock-off, särskilt om det var frånvarande av detaljhandeln förpackning. Vissa knock-offs registrerar mycket lägre eftersom till exempel kan en 1 GB-kort kan säljas och markeras som en 16 GB-kort. Vissa av dessa knock-offs faktiskt kan registrera sina större annonserade beloppet, men kommer inte att spela förbi första 1 GB.


Previous:nothing Next:hur man kan jämföra dator processorer

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en Logitech mus på en Dell bläddra pekplatta
 • Hur tar jag bort en otillgänglig skruven från D-enheten av en Dell 4600?
 • Inaktivera Windows Filskydd, återställning och säkerhetskopiering
 • specifikationerna för en Qosmio G35-av650
 • hur man gör en tystare dator fläkt
 • Felsökning hk enheter kamera kort
 • hur man uppgraderar en flash-enhet
 • hur man kan kontrollera för maskinvaruproblem
 • hur du ställer in tre skärmar på en Dell OptiPlex 755
 • hur man reparera en Dell Axim