Dator > hur man använder minne miniräknare

 • hur man använder minne miniräknare


 • De flesta miniräknare har ett "M", och de flesta människor inte vet hur man använder det. Faktiskt, denna nyckel, tillsammans med tillhörande minne knapparna är lätt att använda och hjälper dig att göra komplexa, flerdelade beräkningar. Computing något liknande den lösning som binomiala ekvationer-eller ens något mer vardagliga, som A plus B gånger C minus D-är mycket enklare om du använder M-tangenten. Med lite övning kommer du att använda papper och penna bara att skriva ner dina slutresultaten
  1.
  Börja använda "M"-knappen istället för penna och papper att hålla reda på delresultat. Till exempel, om problemet är att beräkna A plus B gånger C minus D, kommer en del människor börjar med att beräkna C minus D och skriva ner det. Då kommer de att beräkna A plus B och lägga till det nummer som skrivs ned. På ett sätt de använder pappret som "extra minne. " Detta är precis vad den M-tangenten gör: det tillåter dig att lagra delresultat och använda dem i senare skeden av beräkningen. Att lära sig använda räknaren minne kommer att spara dig besväret att återinträda delresultat i din miniräknare. Det, i sin tur kommer minska risken för inmatningsfel.
  2.
  Lär dig vad de grundläggande tangenter gör. De kanske är lite annorlunda på dina individuella miniräknare, men det finns tre grundläggande knappar: en för att rensa minnet, en för att sätta det nuvarande antalet på skärmen i minnet och en till en till visa den aktuella innehållet i minnet till räknaren skärmen. Knappen som rensar minnet är typiskt märkt "CM", "MC", "C" eller "Rensa. "Denna knapp ställer in minnet till noll. Minnet lastning knappen lagrar värdet på skärmen i minnet. Det är oftast märkt" M "eller ibland" M + "eller" M-". Om den är märkt" M + "eller "M-" Det kommer att lägga till eller dra ifrån respektive skärmen värde till vad är för närvarande i räknarens minne, så det är viktigt att du rensa minnet innan du påbörjar en beräkning. Knappen som visar memorerade värdet på skärmen är vanligtvis märkt "MR" eller "RM. " Experimentera med din räknare så att du vet vilken knapp gör vad.
  3.
  Lär dig att använda "multiplicera minne" nycklar om din miniräknare har dem. Dessa knappar låter dig använda flera minnesplatser. Den här funktionen är användbar vid beräkningar som skulle kräva att du skriver ner flera nummer på papper. För beräkningar som (A plus B) gånger (C minus D) delat med (E plus F), först göra alla delar inom parentes, lagra varje i en enskild minnesplats som du går. Gör sedan resten av beräkningen med lagrade nummer. Minnet förvara nycklar kommer att få namnet något i stil med "Mn" eller "Mn +" och minnet återkalla nycklarna kommer att märkas med något i stil med "MRN" eller "MRN +. "När du använder någon av dessa knappar, kommer en blank skärm visas där du kan ange vilken minnesplats du använder.

  Tips och varningar


 • Börja alltid en komplex beräkning från de innersta parenteserna. Detta kommer att göra lagring av delresultat naturlig. Du kommer nästan alltid ha de värden som du behöver när du behöver dem.
 • Det är lätt att använda fel delresultaten i dina beräkningar , särskilt obekanta komplexa beräkningar. Fel delresultat kommer att ge fel ultimata resultatet. Med ett par sekunder mentalt för att kartlägga vad du ska göra-innan du börjar -. Vanligtvis tar hand om problemet

Previous:nothing Next:hur man fixar en C6300 trådlös skrivare som bara skriver om start

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar monitorhögtalare
 • hur skickar signal för PC till TV seriell adapter
 • hur man överklockar en AMD X2 3800 +
 • hur man överklocka Intel Pentium D 940 dual core 3,2 GHz
 • Felsökning av en hp pavilion underhållning pc-skärm
 • felsökning av en USB-överföring
 • hur man installerar separat dator DVD-och CD-spelare
 • hur du justerar pekplattan känsligheten på en Acer Aspire
 • hur reparera tangentbordet för en Acer TravelMate 230
 • hur man överklockar en AMD Athlon 2000