Dator > min Dell Dimension 8400 går långsamt

 • min Dell Dimension 8400 går långsamt


 • Din Dell Dimension 8400 stationär dator kan köra långsamt av en rad olika skäl, inklusive otillräckligt minne, för mycket skräp som kastades ner på systemet, oanvända program som tar upp plats på hårddisken eller en gammal processor. Det finns åtgärder du kan vidta för att snabba upp din dator. Rensa upp papperskorgen på operativsystem med Windows Diskrensning program och Diskdefragmenteraren är ett bra ställe att börja. Bli av med allt skräp och sedan uppgradera minnet och processorn och din Dimension 8400 kommer att köras som ny.

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel

  saneringen av operativsystem


  1
  Kör Windows Diskrensning program. Klicka på "Min Dator", högerklicka på den primära hårddisken och klicka på "Egenskaper". Klicka på fliken "Allmänt", sedan på "Diskrensning". Städa upp filer för alla användare på datorn.  Kontrollera varje ruta i "Diskrensning" och klicka "OK" för att rensa upp datorn.

  2.
  bort Internet Explorer cookies och temporära filer. Cookies och temporära filer är användbara för så att du kan surfa snabbare, men de kan täppa upp din dator om du låter dem hopar sig. Ta bort dessa filer, öppna Internet Explorer, klicka på "Verktyg" och klicka på "Internet-alternativ. " Klicka på fliken "Allmänt". Klicka på "Ta bort . . . " och undersöka varje föremål. Klicka på "Delete" för att bli av med alla filer som Internet Explorer sparar när du surfar.
  3.
  Avinstallera program du inte använder. Klicka på "Fler alternativ" fliken på Windows Diskrensning skärmen. I "Program och funktioner" box, klicka på "städa upp . . . " Listan över program på din dator befolkar. Gå igenom de program och avinstallera något du inte använder eller behöver.
  4.
  Defragmentera hårddisken. Klicka på "Start" och öppna Start-menyn. Klicka på "Alla program", "Tillbehör", "System Tools" och "Diskdefragmenteraren". Kör programmet på din primära hårddisken. Den defragmentering kan ta en stund att slutföra, speciellt om datorn är riktigt långsamt, men du bör märka en skillnad i datorns prestanda när den är klar.
  5.
  hämta ett program som rensar upp ditt system registren. Det finns en mängd gratisprogram som finns tillgängliga för nedladdning som kan göra underverk för din dator. Hitta ett program som har bra recensioner och hämta den. Läs programvarans dokumentation innan du använder det. Kör programmet så ofta som du tycker passar.  Om programvaran visar sig inte vara så bra som reklamen, kan du alltid ta bort den och prova en annan.

  uppgradera minnet och processorn


  1.
  Stäng av datorn och detatch alla kablar och enheter som är anslutna till dess hamnar.
  2.
  Flytta datorn till en platt arbetsyta och lägg det på sin sida med pilen på den sida uppåt.
  3.
  Tryck två spärrknappar på datorns sidor och lyft locket till en nittio graders vinkel. När locket är av, lokalisera minnesmodulen område nära framför moderkortet och fläkten längs bakväggen. Processorn är under fläkten.
  4.
  tillbaka minnesmodulerna. Datorn kan hantera fyra moduler i en gigabyte vardera. För att ta bort en modul, sprida klipp på varje sida av modulen och dra modulen rakt ut ur dess kontakt. Sätt i en ny modul i kontakten, och klippen kommer att låsa in modulens sidor när det är korrekt installerat.
  5.
  Lossa kabeln på nätaggregatet (den enhet där kabeln ansluter) från dess kontakt på moderkortet och koppla bort fläkten kabeln.
  6.
  Lyft ut fläkten vant att exponera modulen kylflänsen.
  7.
  Ta bort modulen kylfläns. För att göra detta, tryck klippen om lagring modulen tillsammans och lyft bort kylflänsen. Dra ut klämman om lagring modulen basen och lyft kylflänsen av det.
  8.
  Tillbaka processorn. För att ta bort processorn, vänd ner spaken processorn release och lyfta locket. Lyft processorn från dess kontakt. Placera den nya processorn på kontakten med triangeln på processorn i linje med den på kontakten. Tryck nedåt på processorn för att säkra den och sätt på locket och processorn spärren.
  9.
  Tillbaka kylfläns och sänka fläkten svepning.
  10.
  Anslut
  fläktkabeln och elkabeln och Stäng datorkåpan. Återställa datorn till dess funktionsdugligt skick, med alla kablar och enheter på den.  Nu din Dimension 8400 bör köra på högsta hastighet.

  Tips och varningar


 • Minne omedelbart hastigheter upp en långsam dator, så du behöver inte nödvändigtvis måste uppgradera processorn om du kan uppgradera minnet och effektivt eliminera datorns tröghet. Gör saker i steg och se hur det fungerar snarare än att göra allt på en gång.
 • Medan du inuti datorn gör dina uppgraderingar, blåsa dammet ur datorn, särskilt damm på kylfläkten.
 • Touch en omålad objekt till att befria kroppen av statisk elektricitet innan du börjar arbeta med datorns inre delar.

Previous:nothing Next:Vista-kompatibla DVD-brännare

Relaterade artiklar


 • Hur man testar en kylfläkt
 • hur man stänger en dator med en mobiltelefon
 • hur man installerar en kanon kopiator ic2300 fax
 • Felsökning nukote bläckpatroner för skrivare
 • Hur man monterar en laptop till en bil
 • Felsökning för HP d2445 skrivaren
 • hur reparera borttagna filer på en flash-enhet
 • hur du låser bilder på datorn
 • hur man använder SanDisk Cruzer
 • hur du slår på trådlösa på en Dell Latitude laptop