Dator > hur tysta en högljudd Seagate hårddisk

 • hur tysta en högljudd Seagate hårddisk


 • Seagate-hårddiskar är ett av många alternativ för att förbättra datorns lagringsutrymme, med många typer av externa enheter tillgängliga. Du kan dock stöta på ett konstigt ljud från din disk. Detta kan vara nervpåfrestande. Men många av de ljud när det är rätt troubleshot, lätt fastställbara
  1.
  Avgöra vilken typ av buller enheten gör. Seagate hårddiskar gör några ljud under normal drift, trots att utformad för maximal stillhet. Detta inkluderar ett vinande ljud från enheten spinning, en avlyssning eller klicka samtidigt som nås, och klick när enheten huvudet slutar att gå in energisparläge. Alla andra ljud bör utredas.
  2.
  Ladda ner och kör Seagates SeaTools program för att diagnostisera enheten (se Resurser). Detta program är gratis som i september 2010. Den skannar enheten för några mätbara fel, och innehåller en akustisk testet, vilket lugnar de yttre buller för att avgöra om ljudet är enheten eller datorn. SeaTools för Windows fungerar också med enheter som är märken förutom Seagate.
  3.
  Kontrollera felkoden i SeaTools dokumentation om din hårddisk går sönder ett test. Majoriteten av enheterna kommer att passera dessa tester, men om du får ett misslyckande, ger programmet instruktioner om hur att följa upp. Dessa felkoder kommer att instruera dig om den rätta metoden att åtgärda ett fel eller ersätta enheten om det är nödvändigt. Om enheten passerar tester, prova andra metoder för felsökning.
  4.
  Koppla bort hårddisken från datakabeln, lämna den påslagen. Om enheten klarat SeaTools tester och koppla bort datakabeln tystar buller, kan den fysiska installationen av frekvensomriktaren har varit felaktig. Återkoppla den noga för att undvika en upprepning.
  5.
  Montera den externa hårddisken. Om din hårddisk enhet på ett stativ eller annan montering, måste det vara i montern korrekt eller rörelse enheten kan leda till att flytta. Var säker på att det är i stativet ordentligt.
  6.
  Ta bort det inre hårddisken från alla montage inuti höljet, placera den på en isolerad yta för att skydda dig själv och enheten. Frekvensomriktaren inuti enheten kan göra ljud som det fungerar, precis som inneslutet enheten i sin monter. Monteringen måste vara korrekt eller enheten kan flytta felaktigt när den körs. Kontrollera alla ledningar för överdriven vridning eller kinkar, eftersom detta skulle ge upphov till buller, särskilt om ljudet försvinner när enheten är omonterade.
  7.
  Sätt tillbaka hårddisken i målet . För att hålla enheten från att producera ljud medan den sitter, kan du lägga packning brickor till skruvarna när du monterar hjulet enheten i ärendet.

  tips och varningar


 • Koppla ur hårddisken enheten helt om du behöver öppna datorlådan för att undvika risk för elstötar.

Previous:nothing Next:hur man installerar en Sony DVD-spelare

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en dvd att acceptera jpegs?
 • hur man fixar CD-enheter som inte erkänner media
 • hur man återställer en bror patron
 • Stationära datorer från 1980-talet
 • hur du uppdaterar BIOS i XP Pro på en Sony Vaio
 • hur du ställer in ett TV Wonder digitala kabelmottagaren
 • felsökning av en Hewlett-Packard
 • hur man konfigurerar Linksys switch
 • hur man fixar skärmen på en hp pavilion n5431
 • Hur du kalibrerar skrivaren färg