Dator > hur till vända en gammal dator i ett nätverk brandvägg & antivirusprogram

 • hur till vända en gammal dator i ett nätverk brandvägg & antivirusprogram


 • En brandvägg på en dator är ett program som hjälper till att blockera oönskad åtkomst till ditt system. Om en dator skulle anslutas direkt till en Internetanslutning, utan en brandvägg skulle det vara infekterade med på några minuter genom Internet maskar. Brandväggen blockerar maskar och andra attacker genom att stänga av inkräktare tillgång till datorn. Det är mycket bra att slå på programvara brandvägg som medföljer datorn

  Du behöver:. .
  2 nätverkskort
  Dator.
  2 Ethernet kablar.


  1.
  Hitta en gammal dator som kan användas som ett nätverk brandvägg. Systemkraven är inte mycket kritisk eftersom den kommer att köra en låg nivå Linux-baserad programvara. Linux-programvara är en fritt tillgänglig operativsystemet. Linux-programvara är gratis, har mycket låga systemkrav och är mycket säker. Linux kommer från ett operativsystem som heter Unix, som används på de flesta av de mycket säkra stordatorsystem för finansiella institutioner.
  2.
  Köpa ett andra nätverkskort eller NIC, som underlättar en in och ut vägen för Internet. Obs varje kortets namn märke, som du kommer att kräva under installationen. Ett NIC kommer att ansluta till Internet, kommer den andra nätverkskortet ansluter till datorn.
  3.
  Anslut en Ethernet-kabel till en nätverkskortet och anslut den andra änden i Internet-anslutning. Installera brandvägg och låt det till slut.
  4.
  Konfigurera programvaran via menyn och välj nätverkskortet som är ansluten till Internet som WAN, LAN och WAN, som hänvisar till Internet, i motsats till LAN, eller ett lokalt nätverk.
  5.
  Färdigställ installationen och att programvaran kan söka på Internet för alla uppdateringar som är tillgängliga för programvaran. Om uppdateringarna krävs kommer de att hämtas och installeras automatiskt.
  6.
  Installera antivirusprogram och låt det uppdatera virusdefinitionerna när du är klar.
  7.

  Konfigurera antivirusskanning schema. Det kan vara bra att schemalägga skanna under lågtrafiktid som funktionen kan bromsa nätverksprestanda.
  8.
  Anslut LAN Ethernet kabeln till datorn och testa att hitta tillgång till Internet. Nu kan du säkert surfa på Internet samtidigt som den försäkrade du är säker från intrång och virus.
  9.
  Fortsätt att använda programvaran brandvägg på din dator för att upprätthålla en extra nivå av skydd.


Previous:nothing Next:hur du ställer in tre skärmar på en Dell OptiPlex 755

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en HP Pavilion zd8215 grafikkort
 • är PC2700 & PC3200 kompatibla?
 • hur man återställer en Linksys trådlös kamera
 • hur du optimerar RAM för Internet Explorer 7
 • hur man använder en Acer Aspire One
 • hur du aktiverar monitorhögtalare
 • hur du installerar nvidia FX5200 PCI 128 MB DDR TV-out grafikkort
 • hur du ersätter din webbkamera i Asus Eee
 • Hur du tar isär en Dell platt bildskärm
 • hur du ansluter en bärbar dator till en bildskärm