Dator > Hur man testar nätaggregatet på en Power Mac G4

 • Hur man testar nätaggregatet på en Power Mac G4


 • Testa strömförsörjningen på en Power Mac G4 är nödvändig om datorn inte startar och det finns ingen rörelse från strömförsörjningen fläkten. Power Mac G4 AGP och PCI-grafik modeller påverkas av problem strömförsörjning och i själva verket inrättats Apple en effekt program lämna ersättning när datorerna var fortfarande under garantiperioden. Apple rekommenderar att Power Mac G4 nätaggregat provas endast av auktoriserade Apple-tekniker, men elektriker och andra med kunskap om voltmeter användning kan slutföra diagnostiska tester.

  Du behöver:
  Nätkabel
  . Volt meter.


  1.
  Anslut en fungerande nätsladden till baksidan av Power Mac G4, men inte sätta på datorn.
  2 .
  Öppna fall genom att lyfta tillgång spärren på höger sida av datorn. Lyft sidan luckan och sänk den så att den är vinkelrät mot datorn tornet.
  3.
  Lokalisera nätsladdskontakt där den ansluter till moderkortet, och dra ur kontakten genom att dra uppåt på den.
  4.
  Anslut den svarta kabeln voltmeter till stift 16 i nätsladdskontakt. Stift 16 är den femte från toppen när kontakten hålls vertikalt med kontakten klippet på höger sida. Stift 16 är en grund, och som sådan har den en svart kabel.
  5.
  Mät spänningen. Det bör läsa +5 V, om inte så måste strömmen ersättning
  6
  Återanslut nätenheten till kontakten J30 på moderkortet om du läser i steg 5 var 5 V. <. . br>
  7.
  Tryck på strömbrytaren för att sätta på Power Mac G4. Oavsett vilken spänning läsning, om datorn startar normalt är nätaggregatet inte i behov av utbyte. Kontrollera funktion på fläkten på nätaggregatet. Om det inte är spinning, att avancera Steg 8.
  8.
  Koppla bort strömkabeln från moderkortet och anslut den svarta voltmeter leda till stift 16, femte från toppen på höger sida när man ser med kontakten klipp till höger. Anslut den röda kabeln till stift 1, första från botten till vänster. Läs mätaren, som borde ha en ungefärlig läsning av 3,3 V. Om avläsningen inte nära 3,3 V, byt ut nätaggregatet. Om det är, fortsätt till steg 9.
  9.
  Anslut den svarta kabeln till stift 16 och den röda till stift 4 fjärde från botten på vänster sida av kontakten. Den behandlingen bör vara nära 5 V. Om inte, byt nätaggregatet. Om avläsningen ca +5 V, fortsätt till steg 10.
  10.
  Mät spänningen på stift 10 i kontakten, den översta pinnen på vänster sida, med den svarta ledningen. Vid stift 10 bör vara runt +12 V. Om avläsningen inte nära +12 V, byt nätaggregatet.
  11.
  Anslut kontakten strömförsörjning och stäng luckan om alla mätningar är normala. Om alla spänning avläsningar nära fabriken specs är nätaggregatet inte orsaken till Power Mac G4 problem med strömförsörjningen.


Previous:nothing Next:hur man återställer en Linksys trådlös kamera

Relaterade artiklar


 • Toshiba M70 SR3 specifikationer
 • hur man byter DVD-ROM i en HP dv6636nr
 • hur man uppgraderar en Pentium D-processor
 • information om Molex 4-pin
 • hur till återvinna förlorad formaterade filer i Windows XP
 • ersätta hårddisken i en Fujitsu LifeBook
 • Compaq Armada M300 333 MHz specifikationer
 • Hur skapar jag en virtuell seriell port på min dator?
 • Felsökning av en HP Pavilion: saknas trådlös adapter
 • Hur man testar en kylfläkt