Dator > vad som orsakar en bildskärm till flimmer?

 • vad som orsakar en bildskärm till flimmer?


 • Försöker få lite arbete gjort på en dator kan göras mycket mer frustrerande om bildskärmen är ständigt flimmer. Ännu värre, det kunde flimmer slut faktiskt upp, som huvudvärk, ansträngda ögon och trötthet eller faktiska ögonskador. Att exakt fastställa vad som orsakar flimmer kan kräva en top-to-bottom kontrollera på datorn, eftersom det kan orsakas av dålig intern datorinställningar föråldrade grafikkort, felaktiga kabelanslutningar, eller ens störning från andra närliggande elektronisk utrustning.

  Refresh Rate

  uppdateringsfrekvens på en datorskärm är den inre inställningen som avgör hur ofta skärmen ritas av datorn. Som en TV-bilden, visas bilden på bildskärmen faktiskt en serie snabbt dras fortfarande bilder, som tillsammans ser ut som en rörlig bild. Men inställningen den takt som bilderna dras till en alltför långsam takt kan resultera i en synlig flimmer på bildskärmen. Lyckligtvis kan en dators inställningar ändras för att öka uppdateringsfrekvensen, som ofta kan minska flimmer effekt.

  elektroniska störningar

  Externa faktorer kan också orsaka övervaka flimmer. Eftersom ett stort antal av elektriska apparater som befolkar det moderna livet, är det tydligt möjligt att ytterligare elektronisk utrustning, avger sina egna vågor, kan interagera med skärmen, vilket orsakar ett flimmer. Generellt kan alla starka magnetiska kraft eller enhet som skickar ut signaler orsakar den. Vanliga syndarna inkluderar tv, stereohögtalare och mobiltelefoner. Prova att rensa området runt bildskärmen av externa elektroniska enheter och se om det minskar flimmer effekt.

  skadade kablar

  En annan vanlig orsak övervaka flimmer är lös eller skadad bildskärm kablar. Det flimrar kan orsakas antingen av en dålig koppling mellan skärmen och datorn, eller en dålig anslutning mellan bildskärm och eluttag via en strömkabel. En snabb kontroll kan säkerställa att kablarna är ordentligt anslutna och inte har några omfattande skador som kan orsaka ett flimmer.

  Bad Monitor

  Om allt annat misslyckas, kan en monitor flimmer bero på själva bildskärmen. Precis som alla andra dator komponenter, skärmar blir så småningom gamla och börja att misslyckas och kan börja blinka som en följd av detta misslyckande. Om datorskärmen är flera år gammal och de ovan nämnda faktorerna visade sig inte vara den som orsakar flimmer, kan det vara ett enkelt fall av bildskärmen som behöver repareras eller bytas ut.


Previous:nothing Next:hur man återställer en Logitech mus på en Dell bläddra pekplatta





Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar CD-bränning på alla CD-enheter i Win XP
 • Pentium D 2800 specifikationer
 • hur reparera en skrivare och scanner
 • Toshiba Satellite M105-s3064 specifikationer
 • min HP LaserJet 5SI: Vista kan inte ansluta till skrivaren
 • det bästa billiga bärbara datorer
 • vad som orsakar en bildskärm till flimmer?
 • Hur man testar minnesmoduler
 • hur gör jag klon en tx2510us hårddisk?
 • hur man uppgraderar en Compaq Armanda M700