Dator > olika typer av datorutrustning

 • olika typer av datorutrustning


 • Datorer utrustning eller hårdvara är en enhet som ansluts till en dator att lägga till nya funktioner eller som är nödvändig för handhavande av en dator. . Datorer kräver vissa grundläggande maskinvarukomponenter att fungera samtidigt som många externa enheter som tillval. De flesta datorer har inbyggt med åtminstone några icke-väsentliga delar av utrustning och datorer kan uppgraderas med ytterligare hårdvara.

  Moderkort, processorer och RAM

  Moderkort, centralenheter (CPU er) och Random Access Memory (RAM) är tre viktiga enheter som finns i datorer. En dator moderkort är den viktigaste kretskort som förbinder alla de andra enheterna tillsammans. CPU, RAM, hårddiskar och annan kringutrustning kontakten i moderkortet. Processorn är den viktigaste datacentralen för en dator som utför de beräkningar som krävs för en dator att köra. RAM-minnet överför data till CPU för bearbetning.

  Nätaggregat

  Nätdel är enheter som omvandlar elektricitet från ett uttag i aktuellt som en dator kan använda. Många olika enheter inuti datorer kräver ström som moderkortet, hårddiskar, optiska enheter och eventuellt grafikkort. Vissa enheter drivs via moderkortet medan andra måste anslutas direkt till elnätet. Ju mer kraftfull dator och fler enheter i datorn har anslutits till det, desto större energibehov. Om strömmen inte kan ge tillräckligt med energi för datorns komponenter det kan orsaka enhetsfel och systemet kraschar.

  Kylanläggning

  Case kyla är en viktig del av en sund dator. Hetta kan skada enheter och orsaka att systemet kraschar. Mål fans är fans installeras inuti en dator som skapar ett luftflöde och blåsa varm luft från vitala komponenter såsom CPU och RAM. Processorer oftast har en stor kylfläns och CPU-fläkt monterad på toppen av dem för att skingra värmen.

  Hårddiskar

  Hårddiskar är lagringsmedier som innehåller datorns operativsystem, program och andra permanenta filer. Många hårddiskar kan anslutas till en dator samtidigt.

  Expansionskort

  expansionskort ska enheter som ansluts till expansion portar på moderkortet. Expansionskort inkluderar grafikkort, ljudkort, nätverkskort, modem och trådlösa kort. Expansion kort lägga till nya funktioner som är normalt inte krävs för att datorn ska springa, men kan vara nödvändigt att utföra vanliga funktioner som använder Internet.

  in-och utenheter

  In-och utenheter är bitar av datorutrustning som tillåter användare att interagera med en dator genom att skicka eller ta emot data. Styra en pekare på en skärm eller spela in ljud är exempel på indata. Visuell information på en skärm, ljud och tryckt information exempel på produktion. Tangentbord, möss, pekplattor, skrivare, skannrar, bildskärmar, högtalare och webbkameror är exempel på input och output-enheter.


Previous:nothing Next:hur man använder en IDE-kabel att återställa en hårddisk

Relaterade artiklar


 • specifikationer av IBM a31p batteri för bärbar dator
 • hur du uppdaterar bios i Vista
 • hur reparera Sony Bärbara datorer
 • hur man kan påskynda en Dell Dimension
 • hur du uppdaterar en Phoenix-Award BIOS
 • hur man konfigurerar Microsoft Mouse 1054
 • hur man öppnar en Logitech mx5000 tangentbord
 • hur man byter en bärbar hårddisk
 • hur du ställer in ett TV Wonder digitala kabelmottagaren
 • hur du aktiverar det numeriska tangentbordet på en mini tangentbord