Dator > hur till vända din dator till en satellit-tv

 • hur till vända din dator till en satellit-tv


 • Att förvandla datorn till en satellit-TV är en relativt enkel process. Men beroende på vilken utrustning du använder kan du behöva göra några kirurgiska ingrepp på din dator för att göra det ta emot dessa signaler satellit-TV. Men oroa dig inte, detta är den typ av "kirurgi" som praktiskt taget alla kan göra om de vet hur man svinga en skruvmejsel

  Du behöver:.
  TV-tuner kort (PCI) eller videoinspelningskort
  Satellit-TV-mottagare.
  A /V-kablar.
  Ledig PCI plats på din dator.
  Windows Vista /7 Home Premium eller bättre.
  Stjärnskruvmejsel.
  Media Center fjärrkontrollen (tillval).
  IR Blaster.


  1.
  Öppna datorn genom att ta bort skruvarna som håller den på plats på baksidan. Dessa är oftast på höger sida i fallet och det kommer att finnas två av dem. Vissa datorer använder "tumskruvar" vilket innebär att de kan skruvas med antingen en skruvmejsel eller för hand. Andra kommer att ha vanlig skruvar, vanligtvis Phillips typ.
  2.
  Lokalisera en ledig PCI-kortplats. Placera din TV-tuner kort över öppningen så att den nedre raderna med skåran och tryck ner den försiktigt men bestämt. Det är helt på plats när den inte kan gå in längre.
  3.
  Stäng din dator, byta ut skruvar och fäst ena änden av A /V-kablar till din satellitmottagare och de andra till TV-kort (om din satellitmottagare eller TV-kort inte använder A /V-kablar, se tips).
  4.
  Placera IR-blaster över IR-mottagaren på din satellitmottagare. Anslut den andra änden till din dator (vanligtvis går den till en USB-port eller på en port på din TV-tuner kort).
  5.
  Slå på datorn och öppna "Windows Media Center "(tryck antingen på den gröna knappen på fjärrkontrollen eller klicka på" Start "och välj" Windows Media Center. "
  6.
  Välj" Setup TV-signal. "Följ instruktionerna på skärmen för att ange ditt postnummer och sedan välja insignal (satelliten i detta fall). Du kommer också att bli ombedd För att överföra en signal från satelliten receiverns fjärrkontroll med IR-blaster så att Windows "hittar rätt IR koder för din satellitmottagare. Detta gör att" Windows "för att automatiskt byta kanal.

  Tips och varningar


 • Om du inte vill använda ett PCI-kort eller om du använder en bärbar dator kan du köpa vanligtvis ett USB-baserade TV-tuner kort som kan installeras externt. Följ bara instruktionerna från steg 3, efter att datorn har stängts upp.
 • Om din TV-kort eller satellit-mottagaren använder andra typer av anslutningar, t. ex. koaxial, (S-Video eller SCART används främst i Europa ) kan du köpa normalt en separat enhet som gör att du kan ansluta mellan olika former av bild-och ljudsignaler. Men om du behöver ansluta till en S-Video signal, tänk på att vissa billiga kontakter ger bara svart och vitt anslutningar och som sådan du kommer att behöva kontrollera för att se till att du kan få en färgbild.
 • Innan vidrör något inuti datorn, se till att jorda dig genom att röra någonstans på metallen del av datorns hölje. Detta kommer att oavsiktliga utsläpp av statisk elektricitet som kan skada känslig datorkomponenter.

Previous:nothing Next:hur du överför bilder från en DVD till en cd

Relaterade artiklar


 • Hur man monterar en iso-avbild till en USB-enhet
 • hur man uppgraderar en höghastighets USB 2.0 på en Dell Inspiron 4000 laptop
 • hur du skickar ett dokument från en pc till en fax-server
 • Intel Integrated Media Accelerator 900 grafikkort specifikationer
 • Varför är dual core processorer långsammare än enstaka core processorer?
 • Hur uppgraderar jag Tecra 550cdt?
 • hur man uppgraderar ett grafikkort i en hp pavilion bärbar dator
 • typer av moderkort kontakter
 • hur du tar bort en fastnat tonerkassett
 • hur man kan lösa DDR2 låsningar