Dator > hur man byter min gigabyte moderkort

 • hur man byter min gigabyte moderkort


 • Gigabyte tillverkar moderkort, bärbara datorer, grafikkort och andra hårdvara. Gigabyte moderkort är designade för att passa i olika datorlådor. Om du byter ut ett Gigabyte moderkort med en identisk Gigabyte moderkort, kan du lita på att allt kommer att sätta in, om du installerar ett Gigabyte moderkort i stället för en annan produkt, måste du se till att den nya formfaktorn passar din dator . fallet innan du försöker installera det

  Du behöver:
  elektrostatisk urladdning (ESD) handlovsrem.
  Små icke-magnetisk skruvmejsel.
  Gigabyte moderkort ersättare.

  Access Moderkort


  1.
  Stäng av datorn och ta bort alla nätsladdar, kablar och kringutrustning. Vissa datortillverkare rekommenderar att du trycker på strömbrytaren när datorn är ansluten till skingra återstående el.
  2.
  Öppna datorns hölje enligt anvisningarna i tillverkarens dokumentation för din enhet. Vanligtvis handlar det helt enkelt ta bort några skruvar på baksidan av målet eller trycka på en snabbfrigöringsspaken eller knappen för att öppna ärendet och ge tillgång till de interna komponenterna.
  3.
  Sätt på ESD handledsremmen och ansluta den till ren metall på datorn målet fastställa en grund och skyddar mot statisk elektricitet.
  4.

  Ta bort alla kort från moderkortets expansion och sedan koppla ur alla data kablar och strömkablar från moderkortet. På vissa datorer kan du behöva ta bort hårddisken och /eller strömförsörjningen att befria moderkortet ur fodralet.

  Byt moderkort


  1.
  Bort skruvarna som fäster moderkortet på plåten längst ner i fallet. I vissa datorer måste du först ta bort metallplattan från målet och sedan koppla ur moderkortet.
  2.
  Ta bort I /O-panelen från baksidan av målet om du installerar ett moderkort med en annan utgång konfiguration. Annars hoppa över detta steg.
  3.
  Installera CPU, kylfläns och CPU fläkten om att ersätta moderkortet innan du sätter moderkortet i datorn. Säkra CPU i processorsockel först, tillämpas sedan kylpasta till processorn och installera kylfläns och CPU-fläkten.
  4.
  Rikta moderkortet med metallen basen så att monteringshålen på moderkortet in mot standoffs på metallplattan. Moderkort har flera extra hål för att passa olika skruv konfigurationer. Om du byter ut ett Gigabyte moderkortet med samma modell, bör hålen vara identiska.
  5.
  Montera skruvarna för att fästa moderkortet.

  Återmontera dator


  1.
  Återmontera all hårdvara delar som togs bort. Återanslut alla data och kraftkablar.
  2.
  Stäng datorns hölje och dra igen skruvarna på baksidan av målet.
  3.
  Anslut all kringutrustning, kablar och strömförsörjningen. Slå på datorn.

  Tips och varningar


 • noga märke till platsen för varje kabel, kort och komponent innan du tar bort dem från moderkortet. Du kanske vill märka delar eller ta ett foto av det inre av datorn innan du demonterar den.

Previous:nothing Next:hur man reparera en Compaq Presario R4000 med någon makt

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en HP dv9700 med bluetooth
 • hur du skickar ett dokument från en pc till en fax-server
 • hur man uppgraderar en höghastighets USB 2.0 på en Dell Inspiron 4000 laptop
 • hur man byter moderkortet i en Toshiba laptop
 • hur man ansluter en kanon MX850 till en DSL-linje
 • hur du formaterar en dvd att acceptera jpegs?
 • min HP LaserJet 5SI: Vista kan inte ansluta till skrivaren
 • specifikationerna för en Qosmio G35-av650
 • Intel Centrino vs Intel Duo core 2
 • vad är en tryckt tråd ombord?