Dator > hur fjärråtkomst till en USB-hubb

 • hur fjärråtkomst till en USB-hubb


 • Många datoranvändare har fler datorer än fri USB-portar på sin dator. En USB-hubb löser detta problem genom att tillhandahålla flera portar och en strömkälla, vid anslutning till en dator USB-port. Med en vanlig USB-hubb, är datorn fortfarande är ansluten till USB-kringutrustning med kablar-en kör från datorn till nav, och en från hubb till enheten. Många moderna USB-hubbar, dock ge fjärråtkomst. Det finns tre sätt att ställa in fjärråtkomst, beroende på hur långt bort du vill bli när du öppnar filer eller enheter.

  Du behöver:
  USB-hubb med Ethernet-port eller IP-kapacitet
  . USB-kablar.
  Ethernet-kablar.
  Trådlöst modem.

  Lägga till en USB-hubb till ett trådlöst hemmanätverk


  1.
  Köp en USB-hubb för att ansluta till en trådlös router. Detta är vanligtvis en hubb som kommer med en Ethernet-port och programvara som du kan installera på din dator för att kunna se USB-enheter över nätverket. Exempel på Belkin Network USB Hub (referens 1) och Apple AirPort Extreme (Referens 2), även om Airport Extreme endast har en USB-port.
  2.
  Anslut hubben till din trådlösa router med en Ethernet-kabel. Din dator ska känna av USB-hubb automatiskt om DHCP är aktiverat i ditt nätverk kontrollpanelen. Om det inte är, kan du behöva ange in adressen till navet, som bör vara tryckt på undersidan av den eller i dess manual.
  3.
  Installera alla anpassade program som kom med USB-hub.
  4.
  Kontrollera listan med enheter som fungerar med den trådlösa USB-hubb. Dessa förteckningar finns på tillverkarnas webbplatser. Vissa kanske inte stöds, vilket kan innebära att du inte kan använda dem eller inte får full funktionalitet från dem, utan att ansluta dem direkt till datorn med en USB-kabel.
  5.

  Bifoga en USB-enhet t. ex. en skrivare, och gör ett test utskrift. Du kommer nu att få åtkomst till USB-enheter från var som helst hemma eller på kontoret trådlösa nätverket når.

  Fjärråtkomst via trådbundet nätverk


  1.
  Anslut USB-hubb till din Ethernet-router med en Ethernet-kabel.
  2.
  Öppna panelen nätverksstyrning och se till att DHCP är aktiverat.
  3.
  Anslut en USB-enhet till navet och kontrollera om den visas på skrivbordet. Om den inte gör det kan du behöva manuellt Ange nätverksadressen för navet, som bör vara tryckt på etiketten.

  Remote Access Over IP


  1.

  Anslut din USB-hubb till en dator med en USB-kabel.
  2.
  Installera USB fjärr-åtkomst till programvara, t. ex. "USB över nätverk" (Referens 3), på datorn ansluten till USB-hub.
  3.
  Installera matchande klientprogramvara på varje dator som du vill använda för att komma åt USB-hub. Du kan nu ansluta till enheter som är anslutna till USB-hubben över ett valfritt nätverk, oavsett om det är hemma eller på kontoret trådlöst, eller på distans via Internet. Detta gör att du till exempel komma åt filer hemma på en USB-hårddisk från ett hotell-rum Ethernet-port.

  Tips och varningar


 • Det finns tyvärr inget sätt att få tillgång till en USB-hubb över IP-nät (det bredare Internet) utan att det är ansluten till en dator. Om denna funktion är viktig, kan du överväga att köpa en billig dator att fungera som hem basstationen.
 • Om du bara behöver fjärråtkomst till USB-hubben från ditt lokala nätverk (LAN) eller trådlösa nätverk (WLAN), sedan en hubb, router och mjukvara är allt du behöver.
 • Var mycket noga med att kontrollera innan du köper om dina USB-enheter stöds av navet och programpaket som du funderar på.

Previous:nothing Next:hur man gör en Epson-skrivare använder bläckpatroner klon

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en andra dator
 • hur du uppgraderar dell 8300 moderkort till Intel i7 processorn
 • kompatibla moderkort för AMD Athlon
 • historia termisk skrivare
 • hur man kan kontrollera för maskinvaruproblem
 • HP Notebook QuickDock USB-enheten inte att installera
 • hur man justerar hög upplösning på en LCD-skärm
 • hur du installerar nvidia FX5200 PCI 128 MB DDR TV-out grafikkort
 • hur man ansluter en Mac-dator till en overhead videoprojektor
 • Toshiba Satellite M105-s3064 specifikationer