Dator > typer av moderkort kontakter

 • typer av moderkort kontakter


 • Moderkortet är det största kretskortet inuti en datorväska. Alla komponenter i datorn kontakt på något sätt till moderkortet, och den tjänar som en sorts trafikledare för data som skickas till och från datorns komponenter. Ett moderkort har kontakter för många olika typer av delar, och utformningen av en kan vara skrämmande för en person att undersöka insidan av hennes dator för första gången.

  CPU Socket

  CPU-sockeln är den rad av hundratals hål eller metallplattor som en dators centralenhet ansluter. Processorn uttaget ger ström till processorn och gör att data kan skickas till och från processorn från datorns minne.

  Memory Sockets

  En typisk moderkort har minst två ingångar för Random Access Memory (RAM). RAM fungerar som en höghastighetståg för att tillfälligt lagra data som behövs av program medan de pågår. När processorn behov anvisningar, får det dem från RAM, och när du sparar ett dokument eller en fil, går från RAM till hårddisken.

  hårddisk Connectors

  I allmänhet har ett moderkort minst två hårddisk kontakter. Nuvarande moderkort använder Serial Advanced Technology Attachment (SATA) hårddisk kontakter, som har L-formad kurvor att se till att kablarna är anslutna i rätt riktning. Den äldre Integrated Drive Electronics (IDE) kontakten använder två rader med 20 stift vardera. Vissa moderkort har kontakter för både SATA och IDE-enheter. Datorns CD-eller DVD-enhet kan också anslutas till en IDE-eller SATA-gränssnitt.

  Diskettenhet Connector

  Även några moderna datorer använder diskettenheter för lagring, många moderkort fortsätta att inkludera diskettenhet kontakter till stöd för gamla produkter. En diskettenhet kontakt har två rader av 17 stift vardera.

  Kringutrustning Connectors

  Moderkort har kontakter för olika typer av kringutrustning, som vanligtvis finns på ett bakplan som finns kvar exponeras på baksidan av datorn fallet när tornet är stängd. Den vanligaste perifera sammanhang är Universal Serial Bus (USB) anslutning, medan vissa moderkort har även anslutningar för högtalare tillsammans med portar för FireWire, seriella och parallella enheter. Vissa moderkort har extra "rubriker" eller banker av stift, som kan användas för att ansluta ytterligare kringutrustning portar på datorns framsida fallet.

  Add-on-kortets kontakter

  Många moderkort har kontakter för dator tillägg på kort. Dessa kontakter är långa tider i vilka kort har satts. Det finns flera typer av add-on-kortets kontakter. Några av de vanligaste omfatta Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) och Accelerated Graphics Port (AGP), som huvudsakligen används för grafikkort, och konventionella Peripheral Component Interconnect (PCI), som för andra typer av add-on kort såsom ljudkort och Kontrollerkort.

  Starkströmskontakt

  Varje moderkort har minst en strömkontakt. Denna kontakt används för att få ström från datorns strömförsörjningen till alla datorns komponenter. Eftersom vissa av dagens stationära datorer har mycket hög effekt krav, vissa moderkort har ytterligare portar för extra strömkontakter.

  Mål Connectors

  På sidan av moderkortet närmast framför datorn fallet är fallet kontakter, en bank med stift som mycket små trådar fästa. Fallet kontakterna används för makt och status lamporna på datorns framsida fallet, liksom strömbrytaren som förvandlar datorn.


Previous:nothing Next:USB-alternativ

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bror trådlös skrivare
 • hur man öppnar en Logitech mx5000 tangentbord
 • Hur komprimera gamla filer med cleanmgr
 • Hur du tar isär en bärbar Toshiba Satellite: A135-s2326
 • hur man återställer MP170 bläck
 • hur man bränner en ISO bild till en användbar disk
 • information om Molex 4-pin
 • hur man uppgraderar en HP Pavilion zd8215 grafikkort
 • Hur man använder en Pocket Media nav
 • hur man byter en bärbar hårddisk