Dator > hur man kan öka storleken på en Super Mini mac hårddisk

 • hur man kan öka storleken på en Super Mini mac hårddisk


 • Mac Mini är en stationär dator som först tillverkades 2005 av den globala data och elektronik varumärket Apple. Mac Mini är ovanligt liten och lätt för en stationär dator och är enligt Apple, "världens mest energieffektiva stationära dator. "  Trots sina små resning är Mac Mini ett relativt kraftfull dator. Däremot innehåller inte sin hårddisk mindre minne (RAM) i jämförelse med andra moderna stationära datorer. Så för att öka Mini Mac bearbetningskapacitet, måste du fysiskt uppgradera hårddisken.

  Du behöver:
  Mini Mac
  . Kniv.
  Nya hårddisken.
  Phillips-skruvmejsel.
  Lim.


  1.
  Vänd Mini Mac upp och ner och bända upp höljet isär genom att tvinga din spackelspade i mellan gå i vit plast plattan och metallhölje på sidorna. Bara fram och på sidorna av Mini Mac ska pryed öppna. Höljet kommer att göra ett knäppande ljud när det lossnar. Även om en del kraft krävs, se till att du inte bryter någon hölje.
  2.
  Ta av locket försiktigt så att datorns interna elektroniken utsätts för. I detta skede bör du kunna se silver hölje som skyddar de inre komponenterna.
  3.
  Bort DVD-enheten med hjälp av skruvmejsel för att skruva loss de sex skruvarna som håller den på plats . När skruvarna har tagits bort kan du ta bort DVD-enheten genom att dra den framåt, i samma riktning som DVD flyttar skivsläden när du matar ut vid en disk.
  4.
  Bort Bluetooth och Airport Express antenner med hjälp av fingrarna för att försiktigt lossa dem från höljet. Ignorera detta steg om du inte har Bluetooth eller Airport Express inbyggt i Mini Mac.
  5.
  Ta bort den svarta inre höljet genom att skruva loss och ta bort skruvarna som är belägna i hörnen höljet. När skruvarna har tagits bort kan man lyfta ut höljet.
  6.
  Bort de fyra små skruvarna som håller fläkten på plats och skjut ut fläkten ur sitt läge. Du kommer nu att kunna se fyra större skruvarna som håller hårddisken på plats.
  7.
  Ta bort de återstående fyra skruvarna med en skruvmejsel och lyft ur hårddisken.
  8.
  Place de nya, mer kraftfulla hårddisken i det tomma utrymmet lämnas av den gamla hårddisken och fäst den på plats med de fyra skruvarna som du just har avlägsnats. Se till att alla skruvar sitter fast ordentligt och att de fyra stiften sitter på höger sida av den nya hårddisken hamnar rätt med hålen i höljet. Hårddisken passar inte på plats ordentligt om dessa stift inte hamnar rätt.
  9.
  Placera kylfläkt, svart hölje, DVD-enhet, Bluetooth och /eller Airport Express antenner tillbaka till sina tidigare positioner och säker varje komponent i rum med samma skruvar som var tidigare avlägsnas. Dessa processer är motsatsen till de som beskrivs att ta bort hårddisken. Till exempel var fläkten den sista komponenten tas bort så det är det första som ska installeras igen.
  10.
  Placera den yttre tillbaka locket över interna komponenter och säkra kanterna tillsammans med ett starkt lim. Anslut din Mac mini till en strömkälla och slå på den.
  11.
  Formatera hårddisken med datorns "Utilities" eller "Skivverktyg"-menyn (beroende på din Mac Mini-modellen ). Denna process varierar kraftigt beroende på vad hårddisken som används som (som din viktigaste hårddisk, som lagringsmedia hårddisk eller som en back-up hårddisk) och beroende på Mac OS X operativsystem du använder (Tiger , Leopard, Jaguar). Som ett resultat, rekommenderas det att du besöker Apple Mac Mini webbplats och söka efter formateringen instruktioner som är relevanta för dina behov. När hårddisken har formaterats, kan dess överlägsna bearbetningskapacitet utnyttjas.

  Tips och varningar


 • Innan denna process, se till att din nya hårddisken är kompatibel med din Mac Mini-dator och att den nya hårddisken har en överlägsen RAM kapacitet än den du ersätter.

Previous:nothing Next:hur man ansluter en USB-enhet till en intern SATA-port

Relaterade artiklar


 • vad är dator batterispänning?
 • hur du ställer in ett TV Wonder digitala kabelmottagaren
 • Hur du ser på hd på en dator
 • felsökning av en Hewlett-Packard
 • specifikationer av IBM a31p batteri för bärbar dator
 • hur man rengör laptop linser
 • hur man återställer en bild på en InFocus in24 projektor
 • hur du optimerar RAM för Internet Explorer 7
 • hur man byter en bärbar hårddisk
 • typer av nav i nätverk