Dator > hur man installerar en DVD R RW

 • hur man installerar en DVD R RW


 • DVD /R och DVD /RW-enheter är ett vanligt inslag ingår i de flesta nya datorer. Med tiden och med användning, DVD-enheter slits och behöver bytas ut. Ta bort en misslyckad DVD /R eller DVD /RW-enheten och ersätta den med en ny enhet kan fyllas i cirka 15 minuter

  Du behöver:. .
  Skrivbordet eller torn Windows-dator
  Stjärnskruvmejsel.
  Avbitartång.
  Tie wraps.
  Ny DVD /R eller DVD /RW-enhet.
  DVD-skiva som innehåller data.


  1.
  Stäng av datorn och lämna nätsladden inkopplad
  2.
  bort några skruvar (om det ingår) som håller datorn fodral tillgång på plats och sedan ta bort datorn fodral tillgång till öppna datorn fallet.
  3.
  Leta upp DVD-enheten inuti datorn fallet och kapa något buntbanden som håller data-och strömkablarna är anslutna till DVD-enheten. Koppla ur data och kraftkablar som ansluts till baksidan av DVD-enheten. Flytta data-och strömkablarna från enheten för att göra plats för borttagning av DVD-enheten.
  4.
  Ta bort alla skruvarna som håller fast DVD-enheten till DVD-släden enheten och chassi dator. Skjut alla plastflikarna säkra DVD-enheten till öppet läge. Ta försiktigt bort DVD-enheten genom att stödja köra ut på DVD enheten, eller tryck köra ut ur datorns framsida om enheten kan glida ut på framsidan av chassit.
  5.

  Ta bort eventuella spår från sidorna av den gamla DVD-enheten och installera och säkra rälsen på den nya DVD-enheten.
  6.
  Placera jumprar (IDE 40 pin data-gränssnitt ) på den nya DVD-enhet i samma läge som den gamla DVD-enheten. Bygeln sätts till "Master", "Slave" eller "Cable Select". Om DVD-enheten använder ett SATA-gränssnitt, då finns det ingen bygel inställningar.
  7.
  Skjut in den nya DVD-enheten i DVD-enheten släde inuti datorchassit. Anslut data-och strömkablarna till baksidan av DVD-enheten och kontrollera att kablarna sitter fast.
  8.
  Tillbaka buntbanden som tidigare togs bort med nya buntbanden genom att placera dem runt data och elkablar. Säkra data och kraftkabel i sitt ursprungliga läge och se till att data-och strömkablarna inte blockerar luftflödet från fläktarna inne i chassit.
  9.
  tillbaka datorns luckan till sin ursprungliga plats på chassit och fäst panelen med skruvarna (om sådan finns).
  10.

  Starta om datorn. Windows operativsystem kommer att visa en "Hittade ny maskinvara" visas på datorskärmen. Windows hittar och installerar drivrutinerna för det nya DVD-enheten och sedan skicka ett meddelande om att installationen har slutförts och att den nya maskinvaran är klar att användas.
  11.
  Placera en DVD skiva i den nya DVD-enheten. Klicka på "Start", klicka sedan på "Dator" eller "Den här datorn" och dubbelklicka på DVD-enheten ikonen. Ett fönster visas och visar innehållet i DVD-skiva, som bekräftar att enheten är installerat och fungerar korrekt.

  Tips och varningar


 • När jag arbetade på insidan av datorn, lämna en hand på chassit hela tiden för att förhindra elektrostatisk urladdning som kan skada elektroniska komponenter.

Previous:nothing Next:hur man felsöka ett problem Formatera SD-kort

Relaterade artiklar


 • kretskort verktyg
 • Hur man monterar en iso-avbild till en USB-enhet
 • hur man simulerar en långsam dator
 • hur du ansluter Toshiba 470cdt diskett-enheter
 • felsökning av en Hewlett-Packard
 • hur reparera borttagna filer på en flash-enhet
 • information om Molex 4-pin
 • hur till stryka dvd firmware
 • ibm laptop T61 specifikationer
 • hur man uppgraderar en HP dv9700 med bluetooth