Dator > hur man gör enkla attiny2313 programmerare

 • hur man gör enkla attiny2313 programmerare


 • Att göra en ATtiny2313 programmerare är inte så enkelt och okomplicerat. Många saker kan gå fel, speciellt när man försöker programmet i "C", snarare än assembler, samtidigt som du använder öppen källkod utveckling. Om du har en Mac laptop, är det bäst att använda en USB-baserad lösning eftersom det inte finns någon verklig parallella eller seriella portar på Mac

  Du behöver:.
  Atmel ISP MkII
  . 10-polig ISP Development Board.
  6-pinnars ISP-kontakten.


  1.
  Använda en USB-seriell anslutning och en sann USB programmerare, det Atmel ISP MkII. Denna programmerare är ett utmärkt val eftersom det är okomplicerat, liten och kommer i en slitstark låda. Denna programmerare är också mycket populära, vilket innebär att du hittar en hel del stöd i öppen källkod befolkningen.
  2.
  Anslut Atmel ISP MkII till ett utvecklingskort. En utveckling styrelse kommer att förse mikrokontroller med rätt anslutningar och strömmen till programmeraren. ISP MkII innehåller en ny version av 6-pin i System Programmerbar (ISP) som är oförenligt med den 10-poliga ISP-kontakten på tavlan. Däremot kan en adapter att tillverkas eftersom de sex pinnar är en delmängd av den 10-poliga kontakten ombord.
  3.
  Ta bort den ursprungliga 10-polig ISP kontakten från styrelsen. Sätt i 6-pin header i brädan och köra en bunt trådar från det nya sidhuvudet i uttaget som tidigare innehöll en 10-pins kontakt. Styrelsen kommer att fungera perfekt som en modifierad 6-polig kontakt ombord.
  4.
  Installera libusb för USB-stöd innan du försöker att programmera enheten. Annars felkoden "var avrdude sammanställts utan USB-stöd" kommer att visas, vilket kräver att "sudo make uninstall" måste köras för att rensa ut försökte installationen. Med installerat libusb, kör. /Configure och "sudo make install. "
  5.
  Försök att kommunicera med chipet. Hastigheten att åstadkomma kontakt är ovanligt trög på grund av den långsamma standardprogrammering hastighet. Det tråkiga takten har varit knuten till två viktiga faktorer: att kommunicera med enheten innebär en flera minuters fördröjning och när kommunikationen är etablerad, är hastigheten beklagligt. Det finns ett par alternativ som finns för att motverka dessa problem.
  6.
  Gå till interaktivt läge på terminalen. Typ "avrdude-p t2313-c avrispmkII-P usb -. TUF" Efter några minuter bör en omedelbar visas. Ange "SCK 10" och sedan "sluta". Detta bör manuellt ställa in planeringen hastigheten genom direkt kommunikation med programmeraren. Ta sedan bort den del av den kod som orsakar det långa dröjsmålet. Du kommer inte att störa något men kommer att avsevärt öka hastigheten, minska cykeln att sammanställa och programmering till cirka fem sekunder. Allt ska nu vara igång.


Previous:nothing Next:hur du flyttar skärmen på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar toner på Xerox
 • hur man uppgraderar en HP dv9700 med bluetooth
 • hur man gör enkla attiny2313 programmerare
 • hur man byter tangentbord på en HP dv7
 • hur man patch en Ethernet nätverkskabel sladd
 • hur man uppgraderar en Tablet PC
 • specifikationer av IBM a31p batteri för bärbar dator
 • hur du aktiverar monitorhögtalare
 • hur man byter spruckna skärmar Toshiba laptop
 • hur man demonterar en HP ze4220