Dator > hur du skannar och skriva ut streckkoder

 • hur du skannar och skriva ut streckkoder


 • Streckkoden är en tryckt representation av maskinläsbara data. Den innehåller information om ett objekt som kan bidra till att underlätta postens identifiering och spårning. Streckkodsinformation representeras av en bild som består av tryckta svarta linjer och mönster eller symboler som läses av en elektronisk anordning som kallas en streckkodsläsare. Streckkoden bilden är tryckt enligt streckkod standarder med hjälp av en streckkod skrivare och stick-on papper. Lär dig att skanna och skriva ut en streckkod för att använda denna typ av teknik.

  Du behöver:
  Handhållna streckkodsläsare
  . Streckkod skrivare.
  Barcode generera programvara.

  Skriva ut en streckkod


  1.
  Hämta en streckkod som genererar program eller besöka webbplatser som erbjuder streckkoden generation gratis som "http : //www. barcoding. com/upc/"," www. barcodesinc. com "och" http://www. barcode-generator. org/"(se Resurser nedan). Ange de data du vill koda in streckkoden i fältet och klicka på "Generera Streckkod"-knappen.
  2.
  Högerklicka på den genererade streckkoder bilden för att visa släppa -menyn och klicka på "Spara bild som" för att spara streckkoden bilden till önskad plats i din dator.
  3.
  Välj den typ av skrivare som du ska använda genom att klicka på "Start", "Kontrollpanelen" och "Skrivare och fax. " Högerklicka på den typ av skrivare som du vill använda och klicka på "Använd som standardskrivare" i den resulterande rullgardinsmenyn. Ordinarie skrivare kan skriva ut streckkoder, men du måste installera en streckkod skrivare om du vill ha en skrivare som kan skriva ut mer exakt och tillförlitlig streckkod bilder i stora mängder.
  4.
  Titta på vilken typ av papper i skrivarens pappersfack och kontrollera om du har rätt pappersstorlek och typ. Beroende på vilken typ av streckkod programvara som du använder och beroende på vilken typ av skrivare som du har valt, kan streckkoder tryckas på vanligt vitt bondpaper eller på specialpapper utformade för utskrift av streckkoder bara. Öppna den sparade streckkoden bild, högerklicka på den för att öppna en ny rullgardinsmeny och klicka på "Skriv ut" för att skriva ut streckkoden bilden.

  Skanna en streckkod


  1.

  Stäng av datorn. Titta på den typ av kabel är ansluten till din streckkodsläsare och notera typ av kontakt som avslutar skannerns kabeln. En streckkodsläsare kan ha ett tangentbord kontakt, en USB-kontakt eller en serieport som kommer att ansluta till motsvarande port på datorn. Leta reda på motsvarande port och koppla in din streckkodsläsare.
  2.
  Slå på datorn. Håll handscanner omkring 6 inches bort från streckkoden, med ljusstrålen mot streckkoden och trycker sedan på skannern kort på knappen för att aktivera ljusstråle.
  3.
  Kontrollera datorskärmen för att se om uppgifterna skannas av streckkodsläsare infördes i datorprogram som du använder. En streckkodsläsare är en inmatningsenhet som underlättar inmatningen av data. Den läser de data som är kodad på streckkoden och överför dessa data till vad programmet används i datorn.

  Tips och varningar


 • Du kan ladda ner en gratis eller betalas version av en streckkod generera programvara och köpa en streckkod skrivare om du tänker använda den för att skriva ut större mängder streckkodsetiketter. Sådana program kan innehålla speciella funktioner som kan göra streckkoden generationen och skriva mycket mer enklare och snabbare. Streckkodsskrivare kan ge dig exakt och tillförlitlig streckkoder med bekväma pappers-typer och storlekar.

Previous:nothing Next:Var kan jag hitta Acer TravelMate 4200 laptop drivrutiner?

Relaterade artiklar


 • hur man simulerar en långsam dator
 • ersätta hårddisken i en Fujitsu LifeBook
 • Stationära datorer från 1980-talet
 • Hur du tar isär en bärbar Toshiba Satellite: A135-s2326
 • USB-hårddisken kommer inte att visas i Windows XP
 • hur kan jag åtgärda en belastning problem växel buller på en HP LaserJet 2000tn?
 • hur reparera en HP LaserJet 5L
 • hur man uppgraderar ett ASUS-kortet laptop video
 • hur man fixar skärmen på en hp pavilion n5431
 • hur reparera en skrivare och scanner