Dator > Hur man testar minnesmoduler

 • Hur man testar minnesmoduler


 • Om du upplever återkommande blå-screen-of-death (BSOD) kraschar eller datorn fastnar piper oavbrutet när man försöker starta upp, kan du ha fel på RAM-minne. Även om du inte kan starta upp datorn kan du använda några verktyg för att testa minnet för att se om det är som orsakar felet. Om testet visar att minnet är felaktig, kan ersätta den minnesmoduler åtgärda felet. Tre alternativ för verktyg minne testas är Windows Memory Diagnostic, Apple Hardware Test och Memtest86

  Du behöver:.
  CD-R-enheten.
  CD-bränning.
  Tom CD-ROM.

  Windows Memory Diagnostic


  1.
  Klicka på Windows "Start"-knappen till vänster om aktivitetsfältet.

  2.
  Klicka på "Kontrollpanelen", "System och underhåll," Administrationsverktyg "och sedan" Memory Diagnostics Tool "för Windows Vista. Alternativt på" Kontrollpanelen "," System och säkerhet " och "Administrationsverktyg" och sedan dubbelklicka på "Windows Memory Diagnostic" för Windows 7.
  3.
  Klicka på "Starta om nu och leta efter problem. "Datorn startar om och börjar testa ditt minne. Verktyget visar framsteg, och hela processen kan ta flera minuter. När sökningen är klar, Windows startar och meddelar dig om den upptäckt några fel.
  4.
  Kontakta datortillverkaren eller tillverkaren minne om sökningen upptäckt några fel. Eller så kan du försöka byta ut den felaktiga minnet själv.

  Apple Hardware Test


  1.

  Sätt i lämplig Mac OS X Install-skiva i den optiska enheten. Detta varierar beroende på CD-ROM-versionen av OS X. För Mac OS X v10. 5. 4 eller tidigare, är verktyget på CD 1. För Mac OS X v10. 5. 5 eller senare, är verktyget på CD 2.
  2.
  Starta om datorn och tryck och håll "D" på tangentbordet innan boot- upp skärmar visas på datorn. Eftersom Apple Hardware Test verktyg startar visas en liten ikon på skärmen. Verktyget startprocessen kan ta några minuter.
  3.
  Välj språk och klicka på höger pilknapp.
  4.
  Klicka på "Utför utökad testning," klicka sedan på knappen "Test". Minnet testet påbörjas och kan ta flera minuter att slutföra. En anmälan kommer visa resultatet av testet när den är klar.
  5.
  Ta ut CD-ROM och klicka på "Starta".
  6.

  Kontakta Apple om sökningen upptäckt några fel. Eller så kan du försöka byta ut den felaktiga minnet själv.

  Memtest86


  1.
  Ladda ner ISO-filen bildhantering för att skapa en startbar cd-rom från Memtest86 webbplats. Se avsnittet Resurser för en länk till webbplatsen för nedladdning.
  2.
  Extrahera iso-filen från komprimerat arkiv, om det behövs.
  3.

  Bränn ISO imaging filen till en cd-skivan med din CD-bränning och se till att du väljer alternativet att skapa från en bild. Du kan inte bara kopiera eller bränna ISO-filen till CD som du skulle en vanlig fil. ISO-filen måste brännas på CD-skivan med alternativen att skapa från en bild. Bränningen kan ta flera minuter.
  4.
  säkerställa att den nya CD-ROM är fullständig och in i den optiska enheten och starta om datorn. Minnet testprocess börjar automatiskt. Memtest86 visar framsteg och hur lång tid det har varit skanning. Eventuella fel visas i den nedre halvan av skärmen. Genomsökningen kan ta flera minuter.
  5.
  Kontakta datortillverkaren eller tillverkaren minne om sökningen upptäckt några fel. Eller så kan du försöka byta ut den felaktiga minnet själv.

  Tips och varningar


 • Om datorn inte startar från den startbara CD-skivan, kan du behöva ändra startordningen i BIOS.
 • vill använda Windows Memory Diagnostic verktyget på Windows XP måste du ladda ner och bränna en ISO-fil till en startbar CD-ROM, som liknar de åtgärder du utför för Memtest86. Du kan hämta ISO-filen från Microsofts webbplats.

Previous:nothing Next:hur man återställer en omega lexikon

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar monitorhögtalare
 • Hur man använder en Pocket Media nav
 • hur man uppgraderar en Tablet PC
 • specifikationer av IBM a31p batteri för bärbar dator
 • hur man uppgraderar minnet i en dator med Xandros i linux
 • hur man uppgraderar en HP Pavilion zd8215 grafikkort
 • hur man byter logikkortet på en PowerMac G4 867 MHz
 • hur man skriver ut vertikala etiketter
 • hur man uppgraderar en Pentium D-processor
 • ibm laptop T61 specifikationer