Dator > typer av nav i nätverk

 • typer av nav i nätverk


 • Du behöver:
  liten dammsugare
  . Mjuk trasa.

  Nätverk flera datorer, spelkonsoler och andra enheter tillsammans gör att flera datorer kan sända data fram och tillbaka med hjälp av antingen en sladd Local Area Network (LAN), ett Wide Area Network (WAN) eller en kombination av båda. Hubbar är elektroniska apparater som används flera datorer i ett nätverk. Medan begreppet "hub" har en mycket specifik teknisk användning, flera typer av enheter finns som underlättar datornätverk. Alla tre enheter är ofta kallad "hubbar" gemensamt vardagsspråk.

  Ethernet Hubbar

  När människor hänvisar till ett "nav" i ett nätverk de betyder en Ethernet-hubb. Ethernet-hubbar ansluta flera datorer tillsammans via Ethernet-kablar. Äldre Ethernet-hubbar används en 10/100 anslutning, vilket betyder den enhet som stöds överföringshastigheter på både 10 megabit per sekund (Mbps) och 100 Mbps. Nyare Gigabit Ethernet-hubbar tillåter dataöverföringshastigheter på upp till 1. 000 Mbps.  USB-hubbar finns, men används för att dela en USB-anslutning bland flera hamnar i stället nätverk flera datorer tillsammans. Försöker ansluta datorer via en USB-anslutning är inte att rekommendera och kan skada din dator under vissa omständigheter.

  Switchbox

  En switch är en annan dataöverföring enhet som möjliggör kommunikation mellan flera datorer. Den största skillnaden mellan hubbar, switchar och switchar är hur de hanterar trafik som skickas över nätverket. När en dator skickar data till ett nav, sänder navet datapaket till varje dator som är ansluten till hubben. Om flera datorer skickar data samtidigt, data "krockar" och alla anslutna datorer måste köra rutiner för att rätta till problemet.  Men när data överförs mellan datorer via en switch skickar bara övergå data till datorn anges som mottagare av uppgifter, utan att till någon av de andra datorerna i nätverket. Detta ökar kraftigt risken Hastigheten i nätet, eftersom det eliminerar kollisioner och tillåter samtidig kommunikation.

  Routrar

  Router används vanligtvis för att ansluta två eller flera nätverk tillsammans, som ett hemmanätverk och Internet. Men från och med 2010 de flesta routrar innehåller flera accesspunkter, oavsett om de är fysiska portar för trådbunden tillgång eller en trådlös åtkomstpunkt för WiFi-anslutningar. Router teknik tillåter datorer att ansluta direkt till routern att fungera som ett enda nätverk, att vidarebefordra uppgifter som en switch skulle.


Previous:nothing Next:hur man byter en thinkpad CMOS-batteriet

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar ett ASUS-kortet laptop video
 • typer av nav i nätverk
 • hur man kan kontrollera för maskinvaruproblem
 • hur du lägger till en IPP-skrivare
 • hur man byter en thinkpad CMOS-batteriet
 • USB-hårddisken kommer inte att visas i Windows XP
 • problem med keyloggers
 • hur man återställer MP170 bläck
 • hur man ansluter en Mac-dator till en overhead videoprojektor
 • hur du ställer in ett TV Wonder digitala kabelmottagaren