Dator > Hur du tar isär en bärbar Toshiba Satellite: A135-s2326

 • Hur du tar isär en bärbar Toshiba Satellite: A135-s2326


 • Toshibas A135 modell Satellite Notebook är en traditionell stationär dator system med en medelstor 15,4-tums skärm och DVD-spelare. Även om du vanligtvis inte kan uppgradera en bärbar dator lika lätt som ett skrivbordssystem, använder Toshiba standard Phillips-skruvar i kontakt dess delar. För slutanvändaren innebär detta att till skillnad från de flesta bärbara datorer, kan du ta isär Satellite ända ner till avlägsnande av CPU. Denna nivå med demontering ökar datorns livslängd genom att göra de flesta av komponenterna utbytbara. Majoriteten av delarna är lättåtkomliga från utsidan av fallet, men du hittar det mer känsliga komponenter är begravda djupt under ett internt skydd att kräver fullständig fall demontering

  Du behöver:.
  Antistatiskt .
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng den bärbara datorn och sedan ta bort strömförsörjningen från systemet. Placera ett antistatiskt armband kring handleden och fäst den på slutet av bandet till ett metallföremål att förhindra statiska urladdningar från kroppen skadar komponenter inuti datorn.
  2.
  Ställ den bärbara datorn på ett hårt underlag nedåt med datorns framsida mot dig. Ta bort batteriet från datorns baksida genom att skjuta batterispärren åt höger och dra ut batteriet ur batterifacket.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller hårddisken locket på plats i det nedre vänstra hörnet av målet med en Phillips-skruvmejsel, och sedan dra kåpan gratis. Använd samma process för att ta bort det trådlösa kortet modemet täcka något till höger om hårddisken, minnet täcka precis ovanför modem locket och den andra enheten locket i nedre högra delen av ärendet botten.
  4.
  Ta bort hårddisken genom att dra den mot den vänstra kanten av ärendet för att koppla ur och därefter lyfta från hårddisken hålighet.
  5.

  Ta den bärbara minnet genom att trycka de två spärrarna på vardera sidan av minnesmodulen bort från minnet och sedan lyfta minnet fri från fallet.
  6.
  Avlägsna två skruvarna som håller det trådlösa kortet på plats och dra sedan kortet gratis, avslöjar modemet. Ta bort modemet genom att skruva loss de två skruvarna som den på plats och sedan dra modemet uppåt med hjälp av den svarta remmen placerade runt modemet. Koppla modemkabeln från den vänstra sidan av modemet när du lyfter den att koppla bort den helt när du tar bort den från modemet facket.
  7.
  Skruva den enda skruv som finns i minnet facket som säkrar DVD-enhet i datorväskan. För in enheten till vänster ut i målet.
  8.
  Ta bort de 16 återstående skruvarna från botten av fallet, liksom de två skruvarna på baksidan fallet. Vrid fall åt sidan och ta bort de två hex dubbar på varje sida om VGA-port med hjälp av nål plattång.
  9.
  Vänd den bärbara datorn över så att skärmen sidan är uppåt och lyft sedan skärmen från tangentbordet. Slip slutet av en platt-headed skruvmejsel under gångjärn tangentbordet ansluts bezel finns längst upp på tangentbordet mot skärmen till datorväska och försiktigt bända gångjärnen från fallet kant. Bänd på ramen från toppen på tangentbordet för att komma åt tangentbordet skruvarna.
  10.
  Bort de två skruvarna på toppen av tangentbordet avslöjats genom att ta bort ramen. Dra tangentbordet försiktigt från fall se till att inte bryta anslutande bandkabeln. Koppla bort bandkabeln som leder från botten av tangentbordet till moderkortet från moderkortet och sedan ta bort tangentbordet, avslöjar det skyddande locket montering över moderkortet.
  Elva.
  Koppla de guldfärgade videokabeln från moderkortet finns i det övre vänstra sida av datorn över skyddet. Dra unplugged kabeln ut genom kanalen säkra den på plats. Dra den röda och vita trådlös antennkablar från kanalen på höger sida av datorn.
  12.
  Ta bort de fyra skruvarna gångjärn vid foten av LCD-skärmen gångjärn som håller LCD på plats. Lyft Monitor gratis i ärendet.
  13.
  Dra den vita och blå band kablar från moderkortet för att koppla på strömbrytaren och pekplattan. Ta bort den lilla vita pluggarna på toppen av moderkortet att koppla bort högtalarna.
  14.
  Avlägsna de tre skruvarna som håller skyddshöljet till moderkortet. Använd platt skruvmejsel för att ta bort kanterna på silver fall locket från fall till bända upp skalet med början i det övre högra hörnet och arbeta dig runt locket till det övre vänstra hörnet. Dra silver fallet och skyddande väska täcker fri som en enhet att komma åt hela moderkortet.
  15.
  Lossa de fyra skruvarna som håller moderkortet på plats. Dra upp moderkortet från höger sida, luta den upp och ut i ärendet.
  16.
  Koppla bort fläktkabeln från styrelsen och sedan ta bort skruven som håller fläkten på plats . Skjut fläkten till rätten att ta bort det från moderkortet.
  Sjutton.
  Vrid moderkortet på baksidan och ta bort de fyra skruvar som håller CPU-fläkt /kylfläns combo på plats. Lyft ut fläkten /kylflänsen från processorn på framsidan av moderkortet och sedan använda en platt skruvmejsel för att skruva loss screwlock till vänster CPU hålla CPU säker. Dra CPU uppåt försiktigt ta bort det från moderkortet för att slutföra demontering processen.


Previous:nothing Next:Pentium D 2800 specifikationer

Relaterade artiklar


 • Varför en mac blinkar datorskärmen?
 • hur du aktiverar monitorhögtalare
 • problem med keyloggers
 • hur man återställer MP170 bläck
 • Hur du tar isär en bärbar Toshiba Satellite: A135-s2326
 • hur man installerar separat dator DVD-och CD-spelare
 • hur man överklockar en AMD X2 3800 +
 • hur du ställer in ett TV Wonder digitala kabelmottagaren
 • hur man ansluter en Mac-dator till en overhead videoprojektor
 • Dell Dimension 4550 komponenter