Dator > projekt med hjälp av en mikroprocessor 8085

 • projekt med hjälp av en mikroprocessor 8085


 • Den 8085 mikroprocessor integrerade kretsen chip har utvecklats av Intel 1976. . Sedan dess har det genomgått flera uppgraderingar, med olika tillverkare gör nu chipet. Det är en 8-bitars chip, med 256 in-och utgångar. Att vara mångsidig, är den väl lämpad för att driva olika elektroniska kretsar och robotsystem. Under 2010 har detta chip fortfarande allmänt tillgänglig från elektronisk leverans hus.

  Solar Tracker

  För en solpanel för att arbeta med maximal effektivitet måste det vara alperfectly till solen. Detta är omöjligt att göra med en monterad stationär panel, eftersom solen spåren över himlen från morgon till kväll. Teknolog Jyotirmay Gadewadikar förklarar en krets som syftar till att flytta en panel med hjälp av 8085 chip och sensorer för att spåra solen. Baserat på data som samlats in från sensorer, 8085 flyttar panelen genom att kontrollera motorer. Hela systemet linjer upp panelen till solen hela tiden, eftersom det spår över himlen.

  Plant SKÖLJKANNA

  En automatiserad anläggning SKÖLJKANNA är möjligt, drivs av en 8085 mikroprocessor. I detta projekt är sensorer begravda i jorden. När marken torkar ut, sensorerna utlösa mikroprocessor, som styr ventilerna på vattenförsörjning. När jorden når en mättnad nivå, sensorerna utlösaren igen mikroprocessorn för att stänga ventilerna. För en bonde eller en kommersiell odlare, är detta en enorm tid och arbete-saver. Genom att programmera ett system för att göra övervakning och vattning, är värdefull tid frigörs så att lantbrukaren kan koncentrera sig på andra saker.

  Vattenstånd Controller

  En automatisk vatten-nivå controller för spillvattentank kan byggas. En kopparremsan sensorn är placerad inuti vattentanken. När vattennivån är för låg, skickar sensorn en signal till 8. 085 mikroprocessor, som aktiverar en fyllning ventil. När vattennivån når toppen, är att fylla ventilen stängd av den elektriska kretsen. Detta är ytterligare tid och möda att spara enhet. En operatör behöver inte längre manuellt kontrollera nivån, eftersom mikroprocessorn gör detta för henne.

  Kund Counter

  En automatiserad besökare eller kund Counter är ett annat användbart projekt. När en kund kommer in genom dörren, tillägger räknaren till summan överensstämmer. När kunden lämnar, subtraherar det en. En löpande logg kan föras över alla kunder en butik har på en dag. Detta är användbart till en företagare. Med räknaren-med hjälp av en mikroprocessor 8085-att hålla en löpande fliken kan ägaren identifiera topp kund tider och schema personal därefter.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Hur byter jag moderkortet i en Compaq prosignia 150?

Relaterade artiklar


 • rensar minnet på en bärbar dator
 • flashminne återhämtning
 • hur man gör en bild av ett USB-minne
 • Compaq Presario 18xl serie specifikationer
 • hur till återvinna Toshiba M115-s3094
 • hur man fyller 5l toner
 • hur du ändrar bakgrundsbelysningen i en Compaq Presario V2000
 • hur man bygger ett externt batteri för bärbara datorer
 • hur man kan bli av det automatiska fall av skrivare
 • hur man byter en server moderkort