Dator > hur du installerar ett nytt moderkort på en HP Pavilion dv2125nr notebook pc

 • hur du installerar ett nytt moderkort på en HP Pavilion dv2125nr notebook pc


 • Din bärbara dators hårddisk, minne och andra komponenter alla gränssnitt direkt med den interna moderkortet. Portarna på moderkortet styra vilka typer av maskinvara finns tillgänglig ska installeras i den bärbara datorn, såsom extra RAM-minne eller en ny processor. Du kan installera en ny komponent genom att ta ut de befintliga moderkortet i en HP Pavilion DV2125NR, men du måste ta bort nästan alla delar inuti den bärbara datorn första

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Platt skruvmejsel.
  Nål-tång.
  Moderkortet.


  1.
  Dra ur datorns nätsladd om den är ansluten, stäng sedan av operativsystemet. Tryck ner LCD locket och vända den bärbara datorn upp och ned.
  2.
  Tryck skårade svarta batterilåset och knuffar till det åt vänster. Dra ut batteriet och placera den åt sidan på en säker plats. Ta bort de två skruvarna i det övre högra hörnet av hårddisken locket.
  3.
  Lyft svarta hårddisken luckan på bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna som håller metall rektangulära hårddisken på plats. Skjuta undan anläggningen flikarna på sidorna av hårddisken. Använd kanten av en platt skruvmejsel för att skjuta flikarna om du har problem att flytta dem med fingret.
  4.
  Dra ut hårddisken i HP notebook. Ta bort de två skruvarna på minnet luckan till vänster om den tomma hårddisken hamn. Lyft svarta minne locket på den bärbara datorn.
  5.
  Skjut över plast sida spärrarna på båda sidor kanten av den exponerade gröna minne komponent. Dra minnet komponenten ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Hitta torget trådlösa kortet nedan minnet komponenten.
  6.
  Lyft de två kablarna från botten av det trådlösa kortet med ett par nål-tång. Tryck över plast sidospärrarna och skjut ut kortet ur den bärbara datorn.
  7.
  Leta den optiska enheten skruven i vänstra kanten av datorn. Ta bort skruven och ta tag i slutet av hårddisken. Skjut in enheten helt ur den bärbara datorn hölje. Ta bort de sex skruvarna i nedre vänstra kanten av fallet och dra bort plastlocket.
  8.
  Ta bort de fyra skruvarna som håller utsätts sjunka metall värme och plast fläkt till moderkortet. Dra kylfläns och fläkt uppåt och ställ dem åt sidan. Sätt kanten av en platt skruvmejsel i låsskruven i nederkant av torget processorn.
  9.
  Lås processorn genom att vrida skruven moturs. Dra upp processorn och sätta den utanför den bärbara datorn. Ta bort de tre knapplåsningen remsa skruvar på botten av den bärbara datorn och förvandla hela anteckningsboken över.
  10.
  Öppna LCD-skärmen. Wedge slutet av din platt skruvmejsel under låsning remsan ovanför notebook tangentbord. Lyft remsa av den bärbara datorn.
  11.
  Leta de fyra skruvarna placerad högst upp på tangentbordet och ta bort dem med stjärnskruvmejsel. Dra hela tangentbordet mot dig och koppla ur kabeln i nederkant. Ta bort tangentbordet för att avslöja moderkortet.
  12.
  Koppla högtalarkabeln längst ner på moderkortet och ta bort skruven som håller högtalaren på plats. Lyft talaren moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller pekplattan till den bärbara datorn och ta bort pekplattan.
  13.
  Bort de fyra skruvarna i hörnen av moderkortet. Lyft den vänstra änden av moderkortet uppåt i en vinkel och ta bort moderkortet från datorn. Skjut in den nya moderkortet i den bärbara datorn fallet och sätta ihop alla de komponenter som avlägsnats tidigare i omvänd ordning.

  Tips och varningar


 • HP erbjuder en ersättare moderkort för din Pavilion anteckningsbok, eller så kan du hitta tredje part moderkort som är kompatibla med din bärbara dator på delar webbplatser.
 • Håll dig jordad när du arbetar inuti datorn vidrör en omålad metallyta för att förhindra statisk elektricitet skador.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:roll minne i databehandlingen av uppgifter

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara program till ett SD-kort
 • hur du tar bort administratörslösenord om Lenovo ThinkPad X60
 • hur man torka en pc hårddisk ren
 • hur man kan öka internet hastigheten i linux
 • min laserskrivare skriver inte ut & säger användaren krävs
 • hur du ansluter parallella portar på nya datorer utan parallellportar
 • trasiga skärmar
 • minne specifikationerna för Toshiba L305-s5917
 • vad är en miniatyr-enhet?
 • hur man rengör en SHARP AR 207 kopiator