Dator > Hur byter jag moderkortet i en Compaq prosignia 150?

 • Hur byter jag moderkortet i en Compaq prosignia 150?


 • All hårdvara delarna inuti en Compaq ProSignia 150 notebook arbetar tillsammans i moderkortet. Om moderkortet är skadat eller går sönder, kommer datorn sluta fungera. Demontera ProSignia 150 för att nå den trasiga styrelsen och ersätta den med en fungerande komponent
  1
  Ta bort den ProSignia nätadapter och stänga av operativsystemet. Ta bort alla expansionskort eller andra kablar som är anslutna till den bärbara datorn. Stäng svart LCD-skärmen.
  2.
  Leta upp batteripaketet locket på den högra kanten av datorn. Fäll ned locket och dra ut batteriet ur den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn och ta bort de fyra skruvarna placeras i nedre vänstra och nedre högra ändar av ärendet.
  3.
  Bort de två skruvarna på toppen av fallet och de två skruvarna längst till vänster i målet. Vänd ProSignia anteckningsbok över och öppnar LCD-skärmen. Lyft upp den nedre änden av handledsstödet. Koppla den vita kabeln är fäst i botten av handledsstödet och sätta hela komponenten åt sidan.
  4.
  tag i nedre delen av tangentbordet och lyft upp den mot LCD-skärmen. Koppla den medföljande kabeln och ställa in tangentbordet åt sidan. Ta bort de två skruvarna som håller den svarta värmespridare till toppen av moderkortet och dra värmespridare ur den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort de två skruvarna som håller metall rectanglular-formade hårt köra på plats i det nedre vänstra kanten av moderkortet. Lyft hårddisken och den bifogade metall vik ut den bärbara datorn.
  6.
  Leta reda på CD-enheten i högra änden av den bärbara datorn och ta bort de två bifogade skruvarna. Skjut köra ut ur ProSignia anteckningsbok. Leta reda på gröna batteriladdaren ombord i centrum för den bärbara datorn och ta bort den bifogade skruven. Lyft ut modulen ur den bärbara datorn.
  7.
  Hitta de små gröna modem på övre vänstra änden av moderkortet. Ta bort de tre skruvarna ansluten till modemet och dra modemet ur den bärbara datorn.
  8.
  Koppla de två kablar som är anslutna till den svarta högtalare monteringen längst ner på moderkortet. Ta bort den bifogade skruven och dra ut högtalaren församling.
  9.
  Koppla in kabeln på sidan av den svarta processorfläkten i mitten av moderkortet. Ta bort fläktens skruven och drag ut fläkten.
  10.
  In en platt skruvmejsel i skåran längst ner på torget processorn. Tryck uppåt för att låsa upp processorn. Lyft processorn upp och ta bort den från den bärbara datorn.
  11.
  Ta bort skruven som håller diskettenheten på plats i den vänstra änden av den bärbara datorn och ta ut hårddisken. Ta bort de fem skruvarna i centrum och vänstra kanten av moderkortet.
  12.
  lyfta hela moderkortet ur ProSignia fall. Sätt den nya moderkortet i chassit och radar upp alla de hamnar på höger och vänster slutar med hålen på sidorna av fallet. Installera fem skruvar du tidigare tog bort och sätta ihop alla komponenter du isär.

  Tips och varningar


 • Laptop moderkort förenligt med den Compaq ProSignia 150-modellen finns online på webbplatser dator komponent.
 • stiften på nedre delen av processorn måste ansluta ordentligt med moderkortet uttag. Hantera processor med omsorg eftersom stiften är lätt att bocka.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:vad är en datakassett?

Relaterade artiklar


 • hk laserjet 850 skrivarspecifikationer
 • Hur tar jag bort hårddisken från en Sony Vaio VGN-A230?
 • Hur byter jag en skärm i en Sony viao VGN-S360?
 • hur du uppgraderar Sony moderkortet vaio skrivbordet
 • grafikkort som är kompatibla med Quadro NVS 285
 • vanliga problem med MacBook
 • hur man återställa raderade filer från ett USB-minne
 • hur man löser Windows Memory problem
 • Felsökning av en AMD-processor
 • hur man återställer filer från en korrupt partition