Dator > inre och yttre delar av en dator

 • inre och yttre delar av en dator


 • fungerande datorer kräver endast ett litet antal interna och externa komponenter för att fungera korrekt. När du monterar den grundläggande delar kan du välja att lägga till extra funktioner för att förbättra datorns förmåga att slutföra andra uppgifter. De flesta datorer som köpts förmonterade finns extrautrustning såsom ett grafikkort, ljudkort och modem.

  Power Supply

  Strömförsörjningen ger kraft för att datorn ska köras. Newegg. com samtal strömmen "hjärtat i datorn", eftersom hur bra det går påverkar prestationen av hela datorn. Den lilla rutan ligger på insidan av chassit, har portar för kraftkabel och fläktar för att hålla enheten sval medan du kör.

  Moderkort

  En inbyggd dator sidan, föreskrivs moderkortet anslutningar som gör att datorns komponenter att arbeta tillsammans. Alla andra datorkomponenter, förutom chassit, arbete från information transporteras genom moderkortet.

  Processor /CPU

  centralenhet (CPU), även kallad processorn gör att datorn kan tolka och utföra funktioner och processer programvara och instruktioner. Datorns prestanda är direkt kopplat till kvaliteten på CPU.

  Minne (RAM)

  Dator minne gör att användaren kan få tillgång till information snabbt medan du arbetar på ett dokument eller program. Istället för att behöva hämta information ur lagret varje gång, kan en dators minne lättare medan datorn förblir på. Information måste sparas på en hårddisk för att lagra när datorn är avstängd.

  Hårddisk

  Hårddisken fungerar som en dators lagringsenhet. Hårddiskar kan vara extern eller intern och erbjuda olika mängder lagringsutrymme beroende på modell. Enheterna lagra information även när strömmen är avstängd, vilket gör att datorn ska stängas utan att förlora all information.

  Floppy, CD-ROM-och DVD-enheter

  Diskettenheter kan installeras i datorer för användning med äldre operativsystem, men i allmänhet anses föråldrad. CD-ROM tillåter betydligt mer lagringsutrymme per skiva än disketter, har så CD-ROM-och DVD-enheter blivit mycket vanligare och användbar för den allmänna datoranvändare.

  Chassi

  Chassit, som kallas också fallet, hus att datorns inre komponenter. En mängd olika stilar chassi erbjuder dator byggare möjlighet att anpassa sina datorer. Storleken av fallet beror huvudsakligen på storleken av de inre komponenterna, särskilt moderkortet. Full tower fall erbjuder mer externt tillgängliga enhetsfack. Chassit kan vara allt från en fast, ogenomskinlig ärendet till en med ett tydligt paneler för att visa upp interna komponenter och LED-lampor.

  Tangentbord och skärm

  Tangentbordet ger kontroll över datorn. Utan ett tangentbord, dock kan användaren inte kommunicera med och kommando till datorn. Monitorn fungerar som visuell display för datorn. Den tillåter användaren att se hur han interagerar med enheten. Bildskärmar kommer i olika former, från platta paneler till LCD pekskärm.

  Mouse

  Många användare tycker att en mus bra för navigering och öppna sidor på datorn, men det är inte nödvändigt. En datormus har i allmänhet två knappar och ofta har en mindre knapp centrum rullning. Alternativen ingår en trådlös mus, en som utformats speciellt för spel, och även en ergonomiskt utformad mus för lång användning.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur säkert bort en Matshita UJ-831s

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort filer från en bärbar dator med en extern kapsling
 • hur du uppgraderar SSD ee pc 901
 • hur man driver en bärbar dator som bildskärm
 • hur du tar bort administratörslösenord om Lenovo ThinkPad X60
 • Hur installerar jag en intern 2,5 WD hårddisk?
 • hur man kan återställa tangenttryckningar på en Dell skrivbord
 • Vilken typ av skrivare och högtalare gå med en Dell?
 • hur man överför data till MySQL-servern
 • hur du kontrollerar att en HP’s Core 2 Quad-processor arbetar
 • hur man ansluter en Dell S2409W till ett ATI Radeon 3400