Dator > hur man byter en HP pavilion moderkort a640n

 • hur man byter en HP pavilion moderkort a640n


 • Den micro ATX moderkort inuti en HP Pavilion A640N innehåller en AGP Expansionsport för ett grafikkort och två portar för att hålla minnesmoduler. Du kan behöva installera ytterligare minne eller använda en snabbare typ av grafikkort, där den ursprungliga moderkortet inte klarar av. Om du tar bort den ursprungliga moderkortet och installera en uppdaterad modell, får du ytterligare uppgradering möjligheter att lägga till mer RAM eller installera en högre-end processor

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Micro ATX moderkort.


  1.
  Stäng alla program som körs på HP Pavilion dator och stänga ner operativsystemet. Ta bort den svarta nätsladden från baksidan av målet. Koppla ur varje av de återstående sladdar för bildskärm, tangentbord, mus och nätverksanslutning.
  2.
  Ställ fråga på sin sida. De två skruvarna låsa luckan ska ligga överst och vänd mot vänster. Ta bort de båda skruvarna. Dra panelen direkt från datorn.
  3.
  Hitta grupperingen av kablar sticker ut från den fyrkantiga strömförsörjningen längst upp i målet. Koppla in kabeln till porten på moderkortet.
  4.
  Ta bort krysskruven låsa rektangulära AGP-expansionskort till kortplatsen i den nedre änden av moderkortet. Dra kortet från kortplatsen och placera den utanför datorn.
  5.
  Lokalisera de två horisontellt placerade gröna minnesmoduler till höger om expansionskort. Lås upp moduler från moderkortet genom att trycka ner plastflikarna på sin vänstra och högra kant.
  6.
  Lyft båda moduler av sina hamnar och ta bort dem från Pavilion. Leta reda på plast fläktkanalen under nätaggregatet. Tryck in flikarna på sidan av kanalen och lyft bort det från datorn.
  7.
  Dra upp klipp på sidan av processorns kylfläkt. Dra fläkten och dess metall kylfläns utanför processorn. Höj metall låsarm på den högra kanten av processorn.
  8.
  Tag två sidor av processorn och lyft upp den för att frigöra dess stift från moderkortet uttaget. Ställ processorn utanför paviljongen. Ta bort raden av skruvarna på toppen av moderkortet och skruvarna i nederkant av moderkortet.
  9.
  Håll den högra kanten av moderkortet och skjut hela styrelsen till höger tills kortplatsen och USB-portar glida ur den bakre änden av ärendet. Lyft moderkortet upp och ta bort den ur fodralet.
  10.
  Placera den nya micro ATX moderkort Inne i paviljongen fall. Rada upp portarna med hålen i ärendet. Byt ut skruvarna. Återmontera alla komponenter du tidigare tog bort på den nya moderkortet.
  11.
  Skjut luckan på fallet och ersätta de två skruvarna du tog bort. Koppla in varje datorns kablar.

  Tips och varningar


 • Pavilion A640N innehåller en K8N8X-LA Diablo ATX moderkort, men alla ATX format moderkort kan installeras i datorn. Ny micro ATX moderkort hittat antingen via HP eller på online datorbutiker.
 • trycker på någon av de komponenter som är anslutna till moderkortet kan skada din dator om du inte är jordad. Innan du tar bort datorns lucka, kontakt med någon omålad metallyta för att jorda dig själv och förhindra statisk elektricitet skador.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du ansluter ett modem till en uppringd telefon

Relaterade artiklar


 • hur man använder Symantec återställa
 • vad är dual channel DDR SDRAM?
 • Dell Inspiron B130 kommer inte att läsa data dvd
 • Inaktivera & Säker borttagning av maskinvara för interna SATA-enheter
 • hur man byter Canon-kassetter
 • hur man arbetar på pekplattan för ett ACK-540
 • hur man fixar värmen i en HP ZD paviljong
 • grundläggande teknik för bärbara datorer
 • Hur man använder en Microsoft-mus med netvista
 • Hur får man en hel skärm medan du ansluter en bärbar dator till HDTV