Dator > funktioner i en processor

 • funktioner i en processor


 • Du behöver:
  skrivare
  . Skrivbar DVD.
  Programvaran.

  Oavsett om du är ny till att köpa datorer men vill förstå alla alternativ eller håller på att bygga ett system från grunden för första gången, att förstå skillnaderna mellan den myriad av centralenheter (CPU) är avgörande att få mest valuta för pengarna. Här är några av de grundläggande specifikationerna hittar du listat som du handlar och jämföra.

  Tillverkare

  De två varumärken du kommer att möta är AMD (Advanced Micro Devices) och Intel. Vilket märke du väljer kommer att bli en av de faktorer som avgör processorns kompatibilitet med moderkortet.

  CPU typ

  Detta hänvisar till att processorn i fråga är avsett för användning i en stationär, bärbar dator eller server.

  Modell /Klass /Serie

  Tänk på detta definierats som en bilmodell namn. Om du tar dig tid att bekanta sig med aktuella marknaden, kommer modellnamn berätta för dig om du tittar på en hög-eller låg-end modell och huruvida det kommer att vara kompatibla med ditt moderkort.

  Socket Type

  Uttaget hänvisar till den punkt på moderkortet där chipet bifogas. PGA (stift Grid Array) och LGA (Land Grid Array) är de vanligaste formerna, men även inom dessa kategorier kan det finnas en enorm variation i stift räknar och mönster anslutning. Kontrollera ditt moderkort specifikationer för att se vilka satser av chip det var avsett för.

  Speed

  Även kallad basen frekvensen på processorn avser hastigheten på en processor till antalet instruktioner per sekund som processorn kan fylla i och brukar mätas i gigahertz (GHz). Vid fastställandet hur snabbt processorn du behöver, titta på systemkraven för de mest krävande programmen du tänker köra. Till exempel är Starcraft II mycket mer krävande än Microsoft Word.

  Antal kärnor

  Antalet kärnor som finns på chipet inte ändra hastigheten på processorn från den listade GHz, men med fler kärnor gör förbättra datorns förmåga att göra flera saker utan att sakta ner eller förlora prestanda. Om du är en användare som gillar att ha flera fönster öppna vid nedladdning från Internet och lyssna på musik samtidigt, kan du överväga att åtminstone en dual core.

  Cache

  Cache-minne är en mycket små lager av uppgifterna mest besökta av din CPU. Det är mycket snabbare att komma åt än normalt minne, och en stor cache ger datorn en mycket snabbare svarstid för vanliga uppgifter. L2 och L3 referenser du kommer att se i denna kategori hänvisar till dessa cachar i ordning avstånd från CPU, med nivå 1 (L1) cache är närmast, och så vidare.

  Minne som stöds

  Minne stöds hänvisar till den mängd och typ av RAM CPU är utformad för att arbeta med.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:skrivare som fäster skanna kanoner

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in ett nätverk med en ethernet sladd
 • I specifikationerna för en Toshiba Satellite A200-MRO laptop
 • hur du aktiverar USB-lagringsenheter
 • hur man återställer bror 4070 färgpatronen
 • min vista Skrivaren skriver inte ut huvud till fot
 • hur du tar bort administratörslösenord om Lenovo ThinkPad X60
 • hur reparera en programvara fil
 • vad är ir trådlöst?
 • hur man byter minneskort i Dell Dimension 3000
 • specifikationer för eMachines m5312