Dator > hur man bygger ett externt batteri för bärbara datorer

 • hur man bygger ett externt batteri för bärbara datorer


 • De flesta bärbara datorer drivs av litium-jon-batterier, som har ersatt nickel kadmium och nickel metallhydrid grund av deras höga produktion och lägre vikt. Lithium-ion batteri celler som producerar 3,6-volt jämfört med 1,2-volt för de flesta andra uppladdningsbara batterier. Men de är mycket sköra och kräver krets beskyddare att byggas in i ett batteri och av det skälet, utan specialkunskaper, är det bäst att undvika att använda dessa batterier att bygga din egna externa batteriet för din laptop. Välj Lithium Polymer (LiPo) batterier. De är lättare att hantera, lätt och producerar 3,7-volt per cell och är valet för många RC flygplan entusiaster

  Du behöver:. .
  LiPo batterier
  Laptop vägguttag.
  Wire (AWG 16 eller liknande).
  Elektriskt isolerande tejp.
  Avisoleringstänger.
  Kniv.
  Lödkolv.
  Löd.


  1.
  Kontrollera effektbehovet din bärbara dator behöver för att fungera. Detta är mycket viktigt innan du försöker att bygga din externa batteriet. Du hittar den spänning tydligt märkta på baksidan av din bärbara dator. De flesta bärbara datorer kräver ca 19 volt, vilket innebär att du behöver fem LiPo celler fast i serien. Ledningar i serie kombinerar spänningen från varje cell.
  2.
  Lägg batterierna tillsammans på en plan yta med terminaler omväxlande. Om du använder fem batterier du har tre positiva och två negativa i ena änden och tre negativa och två positiva i den andra. LiPo batterier är av samma form till vanliga AA-batterier men är lite kortare och fetare.
  3.
  Märk dina batterier numerärt, så om du använder fem, märka dem 1 till 5 . Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna för att bilda en snygg stram yttre förpackningen batteri för bärbar dator
  4
  Klipp remsor av tråd med hjälp av en kniv. . AWG 16 eller liknande är bra för en laptop batteri . Två band måste vara tillräckligt lång för att bekvämt nå din laptop medan den andra band bara behöver ansluta mellan batteripolerna. Träna antalet korta remsor du behöver genom enkla dra en från hur många batterier som du ansluter. Om du är kabeldragning fem batterier du behöver fyra korta remsor.
  5.
  bort 1/4-tums av tråd från slutet på varje remsa för att exponera det inre metalltråd med Avisoleringstänger eller en liten kniv. Fäst en lång bit av kabeln till den positiva polen på batteriet 1 med en remsa av isoleringstejp. Märk tråd "+". Anslut den andra lång remsa av ledningen till den negativa terminalen för ditt senaste batteri med samma metod och etikett tråden "-. "

  6.
  Fäst en kort remsa av kabeln till den negativa terminal av batteri 1 och fäst den andra änden till den positiva polen på batteri 2. Upprepa processen genom att fästa korta remsor av kabeln till den negativa och sedan positiva terminaler i nummerföljd tills sista band av tråd fäster till den positiva polen på det senaste batteriet.
  7.
  Wrap hela batteriet i elektriskt isolerande tejp. Se till att du täcker helt alla terminaler, men kom ihåg att lämna två långa kablar som exponeras som dessa behöver för att ansluta till din bärbara dator.
  8.
  Skaffa en laptop vägguttag. Du behöver detta för att ansluta till din bärbara dator. Besök en elektrisk butik och ta din befintliga laddare med strömuttaget så att du får den rätta. Alternativt ta din bärbara dator till butiken.
  9.
  Ta bort kåpan från eluttaget och sätt in två längtar ledningar genom luckan och se den gängade änden vetter mot slutet av sladdar. Den centrala metall del av det elektriska uttaget har två terminaler märkt "+" och "-. " Använd en lödkolv och löd att löda tråd du märkt "+" till den positiva polen sedan löda kabeln märkt "-" till den negativa polen. Skjut ner kabeln och skruva över eluttaget. Din externa laptop batteri är byggt.

  Tips och varningar


 • att öka kapaciteten, men behålla spänningen, bygga två fem-cell pack fast i serien och sedan ansluta de två förpackningar parallellt: detta kommer att dubbla din förmåga
 • aldrig bygga ett batteri som överstiger spänningen kravet på din bärbara dator. . Du kommer att allvarligt skada den.
 • När batterierna behöver laddas se din laddare matchar spänningen kraven i din LiPo batteri
 • Det är farligt att ansluta två olika typer av batterier såsom LiPo och NiCad.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur till göra min HP-dator starta och stoppa med ett strömavbrott

Relaterade artiklar


 • kan du radera digitala band med magnetband suddgummi?
 • alternativ till Apple reparera depå
 • Hur skapar jag en Actiontec gt704 för Qwest dsl?
 • Hur definierar jag 4-i-1 PC Card-kort?
 • hur man raderar en lodrät linje på en iMac
 • hur man gör en global katalogserver
 • Sony gdm-17seii specifikationer
 • Hur man testar AirPort Extreme-kort
 • hur man installerar ett ASUS Silent Knight på ett Asus M2N-E SLI moderkort
 • HP dx2200 Microtower specifikationer