Dator > hur du ställer in RAID 5

 • hur du ställer in RAID 5


 • RAID 5 är en array av minst tre och ofta fem eller fler, hårddiskar som används som en enda volym. När du skriver data till RAID, bryter kontrollerkortet den i bitar kallas halva. Det skriver en rand på varje skiva utom en, där det skriver en paritet rand. Paritet rand är en uppsättning data som den registeransvarige kan använda för att extrapolera vad alla andra ränderna är. I RAID 5, är paritet ränder fördelat över alla enheter. Detta sätt, om en hårddisk går sönder kan RAID fortsätta fungera utan att förlora data genom att rekonstruera de saknade data från paritet ränder.

  Du behöver:
  omagnetiskt stjärnskruvmejsel
  . RAID-kontroller-kort som stöder RAID 5.
  Minst 3 identiska hårddiskar, antingen intern eller en extern matris.


  1.
  Sätt in CD som medföljde RAID-kontroller-kort och installera drivrutinerna, om det behövs. Om ditt moderkort har en inbyggd RAID-kontroller som stödjer RAID 5, behöver du inte installera några drivrutiner eller ett separat RAID-kontroller-kort. De flesta moderna moderkort har en inbyggd RAID-kontroller, men om din inte eller om den inte stöder RAID 5, behöver du installera ett separat RAID-kontroller-kort.
  2.
  Stäng av datorn, stäng av strömmen och koppla ur allt som är anslutna till utom strömkabeln. Tryck handen i målet ur eventuell statisk, dra sedan kabeln.
  3.
  Öppna datorns hölje genom att lossa skruvarna som är runt utanför kanten på baksidan. Detta kommer att frigöra sidopanelen, som du kan lyfta bort.
  4.
  Installera RAID-kort, om så erfordras, till en ledig PCI-kortplats. PCI-platser är de vita rektangulära fönster på ditt moderkort. Om kortet inte verkar passa, inte tvinga det. Se till att metal "tänder" på kortet är uppradade ordentligt med plats, försök sedan igen. Den bör sitta stadigt i kortplatsen.
  5.
  Installera hårddiskar som du kommer att använda för RAID, om du inte redan har dem. Du behöver minst tre identiska diskar för RAID 5. Den övre gränsen för antalet enheter bestäms av din RAID-kontroller-kort. Skruva fast hårddiskarna i öppen enhet montering fack i datorn och ansluta dem till elnätet. Anslut data kablar på enheter till portarna på den RAID-kortet, eller RAID-styrenheten på moderkortet. Många stationära datorer har inte tillräckligt med interna enhetsfack för en RAID 5. Om detta är fallet för dig, kommer du att behöva använda en extern hårddisk array betydde för RAID.
  6.
  Tillbaka sidostycket av datorn, koppla in den igen och vrid på den. Vid uppstart, bör du vara snabb med en knapp man ska trycka för att komma in RAID-konfigurationen. Nyckeln kommer att variera med RAID-hårdvara. Om du inte ser en snabb, kontrollera din hårdvara dokumentation. Efter att du hamnar i Windows, starta om datorn och försök igen.
  7.
  Konfigurera RAID-styrenheten inifrån sitt installationsprogrammet. Välj RAID 5, och välja vilka enheter som du vill använda för RAID. Du ombeds att välja rand storlek. En rand är en bit av uppgifter som är skriven till en av hårddiskarna. Acceptera standardvärdet. Spara ändringarna och avsluta inställningarna. Datorn startar om till Windows.

  Tips och varningar


 • En RAID 5 konfiguration är komplicerad och dyr, och gynnar läshastigheten på bekostnad av skrivhastigheten. För normal desktop använder, kan en RAID 5 inte ge dig någon märkbar nytta. RAID 5 rekommenderas för läs-intensiva operationer såsom databas gruvindustrin.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man installerar Maxtor One Touch 4 plus

Relaterade artiklar


 • versa 2000D specifikationer
 • hur man installerar USB 2.0
 • Hur ökar jag lätt processorhastighet?
 • hur man skriver ut färgbilder som svartvitt
 • hur nätverket en flatbäddsskanner
 • Hur man testar Acer Aspire One A150
 • hur man kan få en dator via en router
 • vad är PC2 minne kompatibilitet?
 • hur man stänger locket på en bärbar dator och fortfarande kör fjärrövervakning
 • Sony PCV-serien specifikationer