Dator > LCD använder

 • LCD använder


 • En LCD (Liquid Crystal Display) är en tunn, elektronisk bild-utskjutande skärm med flytande kristaller. . En LCD-skärm använder en serie av sex komplexa lager för att vrida och behandla flytande kristaller för att producera en bild. Enligt Advanced Technology for Humanity (IEEE), LCD-skärmar är mer kompakt, lätt och portabel än andra skärmar. Dessutom LCD-skärmar kräver en liten mängd energi och har en mycket lång livslängd, vilket gör dem mer kostnadseffektiva för många tekniker. LCD-skärmar används i en rad olika produkter.

  Clocks

  Alarm och väggur brukar använda LCD-skärmar för att skapa enkla, lätta att läsa skärmar. Moderna LCD klockor använder flytande kristaller för att skapa dekorativa färger och bilder bakom datum och tid. Även om siffrorna är oftast enkla, klockor LCD larm erbjuder ofta anpassade alternativ för en stiliserad display.

  Miniräknare

  Miniräknare använda LCD-skärmar på grund av dess lätt och kompakt design. Detta gör skärmen vara så stor som praktisk samtidigt som den kräver lite hölje utrymme och hålla vikten till ett minimum. Enligt IEEE, är LCD den vanligaste formen av display i modern handhållna miniräknare enheter.

  Television

  LCD-tekniken är vanligt i TV-skärmar för sin lätta vikt design och kostnadseffektivitet. Enligt MSNBC, sedan 2007, har LCD-försäljningen överträffade att de traditionella tv-apparater vakuumröret och erbjuda konkurrens till försäljning plasma-tv också. Dessutom platt TV. org anges att en LCD-TV livslängd är uppåt på 60. 000 timmar, vilket gör det mer kostnadseffektivt än andra TV-skärmar. LCD-tv finns i alla storlekar från en 4-tums fickformat TV till stadion skärmar av mer än 150 inches.

  Kameror

  Kamera skärmar ofta använder LCD teknologi för att spara utrymme och minska vikten. En LCD-kamera skärmen visar den digitala bilden från linsen och tillåter användaren att se bilder lagras i kamerans minne. Enligt IEEE, är LCD det gynnade teknik för digital kamera skärm produktion.

  Datorer

  Stationära och bärbara datorskärmar använder LCD teknologi på grund av den kompakta designen och energieffektivitet. Laptop skärmar för LCD-teknik eftersom det kräver lite energi för att driva, förlänger batteriets livslängd. Dessutom är LCD-teknik lätt, att stödja överföring av den bärbara enheten.

  Klockor

  Titta på skärmar använder LCD teknologi för att skapa en modern klocka skärm. LCD klockor har typiskt alternativ för anpassning inklusive större siffror och personliga bakgrunder. En LCD-skärm använder också en liten mängd energi, vilket möjliggör maximal titta batteritid.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:specifikationerna i en MSI km4m moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Logitech Precision Gamepad controller
 • Dell Axim X51 funktioner
 • rekommenderas billiga bärbara datorer
 • hur man kan kontrollera för ledigt utrymme
 • hur du kopierar sd Lite spel till micro sd
 • hur man fixar en iBook batteri
 • hur man kan öka minneskapaciteten på en laptop moderkort
 • hur man installerar ett ASUS u50f tangentbord
 • hur du infogar en startdiskett
 • säkerhetskrav för automatiserade informationssystem