Dator > hur man läser med dubbla lager DVD

 • hur man läser med dubbla lager DVD


 • Eftersom så många DVD-filmer släpps av stora studior innehåller specialfunktioner, att filmerna lagras ofta på dubbla lager, eller dual-layer, skivor. Som namnet antyder, dubbla lager skivor innehåller nästan dubbelt lagringsutrymme av vanliga dvd-skivor, med en 8,5 GB lagringsutrymme, jämfört med en vanlig DVD är 4,7 GB. Nästan alla DVD-spelare har möjlighet att läsa dubbla lager DVD. Om du har en spelare som inte kan läsa skivor på grund av en design fel, men du kan även använda datorn

  Du behöver:
  DVD-spelare.
  Dator med dvd-enhet.


  1.
  Slå på din DVD-spelare och öppna skivfacket. Placera DVD med dubbla lager i skivfacket precis som du gör en single-layer DVD och stäng facket. I de flesta fall kommer DVD kommer att starta upp automatiskt och DVD-menyn visas på skärmen.
  2.
  Ta bort DVD med dubbla lager från DVD-spelaren och placera den i DVD enheten på din dator, om din DVD spelare inte kan läsa den. Om du redan har en mediespelare installerad på datorn som kan läsa DVD-filmer från skivor, kommer spelaren att lansera i allmänhet automatiskt och DVD kommer att öppnas i spelarens fönster.
  3.
  Gå till DVD-enheten för att öppna DVD, om DVD-skivan inte öppnas automatiskt i en mediespelare. För att komma till enheten på en Windows-system, gå till "Start"-menyn, klicka på "Computer" och hitta DVD-enheten i listan Enhet. På en Mac, gå till skrivbordet och DVD kommer att visas som en ikon.
  4.
  Högerklicka på DVD-enheten från enheten listan eller DVD-ikonen på skrivbordet och välj "Öppna med" från menyn. Välj ett av de program som visas i "Öppna med" listan för att öppna DVD i det programmet.
  5.
  Ladda ner en DVD-spelare program för din dator om inga lämpliga program kommer upp i "Öppna med"-listan. Gratis program som kan spela DVD-skivor på en Windows-dator inkluderar VideoLAN är VLC Player och Media Player Classic (se Resurser). Gratis DVD-spelare applikationer för Mac inkluderar VLC Player och Apple DVD-spelare (se Resurser).
  6.
  Installera DVD-spelaren till ditt Windows-system genom att dubbelklicka på programikonen i "Downloads" mapp och följa instruktionerna på skärmen eller på en Mac-system genom att dubbelklicka på programikonen på skrivbordet för att packa upp den, och sedan dra den uppackade ikonen till "Program"-mappen. När programmet är installerat, sätt in DVD i DVD-enheten och låt programmet för att läsa skivan automatiskt, eller högerklicka på DVD, välj "Öppna med" och välj det nya programmet från listan.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man ansluter en dubbel hastighet nav 16

Relaterade artiklar


 • förbättringar från den ursprungliga laptop
 • DIY: Lexmark X6570 påfyllningsbläck
 • hur man rengör insidan av en laptop skärm
 • HP system p5269a specifikationer
 • hur man rengör en SHARP AR 207 kopiator
 • hur man överklockar AMD Phenom 9950
 • hur man återställer bror 4070 färgpatronen
 • Felsökning en Lexmark Z600
 • hur du aktiverar en Dell tangentbord nub
 • hur du uppdaterar kortläsare för SDHC