Dator > hur du kan maximera VRAM på en iMac

 • hur du kan maximera VRAM på en iMac


 • VRAM eller "VRAM," ger minne till grafikkortet för att visa bilder på en iMac G3 skärm. För att öka den hastighet med vilken bilderna visas, maximera VRAM i iMac genom att ersätta det bestånd chip VRAM-minne med en som har en högre kapacitet. Den VRAM minneskrets kan köpas från en dator eller elektronikaffär. Förfarandet kräver några demontering av iMac G3 för att få tillgång moderkortet där VRAM är beläget, men inga speciella verktyg eller elektronisk kompetens kommer att behövas för att uppnå detta.

  Du behöver:
  Badhandduk
  . Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Flat kanter juvelerares skruvmejsel.
  Ersättning VRAM minneskrets.


  1.
  Lägg en badhandduk på ett bord. Ta bort alla kablar, omfattar nätkabeln från iMac G3. Placera iMac G3 bildskärmen (ansikte) nedåt på badlakan med baksidan kontakterna vända dig. Ta bort skruven från insidan av handtaget på botten med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  2.
  Dra upp handtaget. Fortsätt att dra upp på handtaget för att ta bort iMac G3: s baksidan. Lägg bakstycket åt sidan när det har drog av G3.
  3.
  Leta reda på rektangulär metallåda omgiven av mångfärgade trådar. Ta bort den runda grå kabeln till höger om rutan så att två skruvar nu avslöjas. Ta bort dessa skruvar med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra den grå kabeln som var ansluten till skruvarna utåt.
  4.
  Tryck ner den flik som är inne i metall spåret i rutan med fingrarna. Dra mångfärgade kabelns kontakt från under fliken. Ta bort skruven nu avslöjade under flerfärgade kabeln kontakt med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra den lilla mångfärgade kabel som hölls på plats av skruven utåt.
  5.
  Ta bort de två skruvarna från plasthandtag ovanför rutan med Phillips juvelerares skruvmejsel. Dra rakt upp i handtaget för att ta bort moderkortet /drivaggregatet ur G3.
  6.
  Placera moderkort /drivaggregatet på badhandduk. Leta reda på glänsande metall lock som skyddar minnet som används av G3.
  7.
  Tryck ner mitten av VRAM minneskrets som är i en sockel till vänster i glänsande metall täcka med fingret. Ta bort fingret när VRAM minneskrets dyker upp. Ta tag i VRAM minneskrets och dra ut den ur uttaget. Kassera chipet korrekt.
  8.
  Passa in skåran på slitsade änden av ersättning VRAM chip med spåret i vägguttaget. Tryck den skårade änden av VRAM minneskrets i uttaget. Tryck nedåt på VRAM minneskrets för att låsa den i sockeln.
  9.
  tillbaka moderkortet /drivaggregatet tillbaka till sitt ursprungliga läge på G3. Sätt tillbaka skruvarna till plasthandtag. Placera små mångfärgade kabelns kontakt tillbaka till sin ursprungliga position. Sätt tillbaka skruven.
  Tio.
  Placera den andra flerfärgade kabelns kontakten tillbaka in i anslutning inuti metallen cutout. Placera den grå kabeln och den runda grå kabeln tillbaka till sina ursprungliga positioner och sätt tillbaka skruvarna.
  11.
  Lägg bakstycket på G3. Sätt tillbaka skruven på insidan av handtaget. Returnera iMac G3 till dess ursprungliga plats. Sätt tillbaka kablarna.

  Tips och varningar


 • En statisk urladdning rem kommer att hålla statisk elektricitet från att skada någon av iMac G3 interna komponenter bör du rör dem.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man kan återställa en korrupt palm PM

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en dator paket
 • Hur installerar jag ljud på min nt maskin?
 • dator stipendier för studenter
 • hur du ansluter en bärbar dator upp till en TV
 • Sony PCV-serien specifikationer
 • hur man överklockar en AMD Turion 64 på en Compaq nx6125
 • hur man utnyttjar en quad core
 • hur du tar bort ett tangentbord från en Vostro 1400 bärbar dator
 • är renoverade datorer säkra?
 • hårddiskar som är kompatibla med HP bärbara datorer