Dator > vanliga laptop lcd problem

 • vanliga laptop lcd problem


 • Bärbara datorer packa alla komponenter i en dator-tangentbord, processorer, hårddiskar och övervaka-i ett paket som är tillräckligt liten. att bära med dig. En av de mest kritiska komponenterna i bärbara datorer är deras skärmar, som är flytande kristaller (LCD). Dessa skärmar skickar vitt ljus genom lager av kristaller som gör det till färgade pixlar. Även om gemensam teknik, bärbar LCD-skärmar har några gemensamma problem.

  Döda pixlar

  Döda pixlar är enskilda bildpunkter på en bärbar dator skärm som bara visa en färg (oftast svart eller vitt) oavsett vad bilden är på skärmen . Detta orsakas av tillverkningsfel eller blåst transistorer, som tur pixeln svart genom att skicka ström till bildpunkt hela tiden, eller vända den vita genom att aldrig ge makt. Det är också möjligt för pixel ha fastnat visa bara en färg av röd-grön-blå mix i varje pixel. Det är inte möjligt att reparera döda pixlar, men eftersom tillverkningsteknik har blivit bättre, har de blivit mer sällsynta. Många nya bärbara datorer kan returneras om för många pixlar är döda.

  Bildkvalitet Problem

  Vid vissa skärmupplösningar, kan bilder och ikoner på en bärbar dator LCD snedvrids. Detta sker eftersom LCD-skärmar har fysiska pixlar, vilket ger dem en "upplösning" mätt i antalet pixlar längs den vågräta och lodräta axlar, 1024 pixlar bred och 768 pixlar hög är vanligast. Om du ställer in bildskärmens upplösning lägre än infödda, kommer den bärbara datorn använder två eller fler pixlar för att representera varje pixel i lägre upplösning. Om denna resolution inte är en exakt bråkdel av den ursprungliga upplösningen, men kommer skärmen måste använda en pixel att visa några Lågupplöst pixlar och två pixlar för att visa andra, vilket leder till förvrängning av bilden. Växla tillbaka till skärmens upplösning kommer att lösa detta.

  Svårighetsnivå visa text

  Vissa bärbara LCD-skärmar, speciellt nedre änden sådana, gör texten svårläst. De kan ha dålig kontrast procentsatser eller dålig färgåtergivning, som båda stam ögonen på användaren. Detta brukar vara ett problem för Windows-datorer, eftersom Mac är alla tillverkade av Apple med högkvalitativa skärmar. I Windows är det möjligt att göra texten lättare att läsa genom att ClearType, vilket ger lite skugga till varje bokstav. För att göra detta, högerklicka på ett tomt område på skärmen och välj "Egenskaper för Bildskärm". I dialogrutan, klicka på "Använd följande metod för att utjämna kanterna på skärmteckensnitt" och välj "Radera text. "

  Svarta skärmar

  Om en bärbar dator är skärmen inte visas något, kan det vara ett problem med viloläge eller dina kablar display. De flesta bärbara datorer kommer att gå i vila när locket är stängt, och kan ha svårt att vakna. Om trycka på knappar på tangentbordet inte fungerar, håll ner strömbrytaren för att starta om datorn, eller ta ur batteriet och dra ur nätsladden för att tvinga en avstängning. Om den startar, skärmen är fortfarande svart, kan du behöva ta den bärbara datorn till service, som kan vara problem med moderkortet eller kabel att ansluta den till skärmen.

  Smuts, damm och repor

  Laptop-skärmar är ofta ganska nära användaren, vilket leder dem till fånga nyser, hostar, och spill. De samlar också damm. Alla dessa försämra bildkvaliteten. En torka med en mjuk, fuktig trasa rengör det här. Många fler moderna LCD-skärmar är belagda med glas som skydd. Men tillägger samtidigt styrka, glaset kan repa och spricka. Repor kan ibland behandlas med en tandborste dabbed med lite tandkräm. Sprickor ett större problem, vanligtvis kräver ersättning av skärmen.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man uppgraderar en SD-kortläsare

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan 2700 & 3200 DDR RAM
 • blända DVC 100 specifikationer
 • kodak i260 specifikationer
 • hur man kan återställa Compaq f763nr bärbara datorer
 • hur man kan förbättra suddar på en LCD
 • hur man byter HDS med kompatibla HDS för mac bok proffs
 • laptop fläkt frågor
 • hur till vända bort en skrivardrivrutin är färgjusteringar alternativ i en Epson R1800
 • vad Western Digital enheter arbetar med iMac?
 • vista kompatibel firewire-kort