Dator > hur man bygger en VGA-kabel

 • hur man bygger en VGA-kabel


 • Bygg en VGA-kabel på plats och för småpengar genom lödning två ändarna på en kabel och bifoga ett par kåpor. När en längre kabel behövs kan man göras på bara några minuter för en mycket låg kostnad i några enkla steg. Nästan alla datorer kabel kan skapas i valfri längd med hjälp av ett litet urval av lödtenn och skarvhylsor och med en leverans av kabel till hands. Enkla steg och länkar till stift diagram som är nödvändiga för att göra olika kablarna är allt som behövs

  Du behöver:.
  Avisoleringstänger med saxen.
  15-ledad kabel.
  Elektronisk lödkolv.
  15-stifts högdensitets D Sub-kontakter med kapuschong.
  Hands-free löda stöd.
  Coil av 60/40 tenn-bly 0.
  031-tums lödning.


  1.
  Kapa kabeln till önskad längd, vilket några extra kabel för slapp och att kunna ordna skrivbordet.

  2.
  Strip ungefär en tum av den yttre isoleringen från varje ände av kabeln, försiktigt så att inte nick eller remsor av isoleringen från någon av de inre ledarna. Om någon av de inre ledarna är avskalade i processen, klippa kabeln tillbaka en tum, remsor den yttre ledaren igen.
  3.
  Strip ungefär en kvarts tum från varje av de inre ledarna. Värm lödkolven medan strippa ledarna.
  4.
  Placera en D-sub-kontakten i handsfree-lödning stöd så att löda anslutningarna är uppåt.

  5.
  in en enda ledare djupt in i mitt stift den mittersta raden lödanslutningar, att välja en färg som är i mitten av kabeln för att hålla ledarna från trasslar.

  6.
  teststickans lödkolven till dirigent och tryck den mot lödanslutning på D-sub-kontakt för en sekund eller så och sedan tillämpa toppen av lödtenn på ledaren tills lödningar rinner ut i kontakten och på ledaren jämnt. Ta lödkolven och leta efter en bra anslutning.
  7.
  Löd resterande stiften i mellersta raden och sedan löda stiften i de yttersta raderna tills alla 15 stift har en ledare lödas till det. Upprepa proceduren för den andra änden av kabeln, med samma färg ledaren för samma PIN-kod på varje ände av kabeln.
  8.
  Fäst skyddskåpor till ändarna av kabeln efter att ha inspekterat anslutningarna. Anslut kabeln till bildskärmen och grafikkortet.

  tips och varningar


 • flesta VGA-kablar använder standard HDD DB-15-D Sub hankontakter på varje ände av kabeln. Det finns undantag, så den enskilde bildskärmen och grafikkortet bör inspekteras innan kabeln. I sällsynta fall är en honkontakt, nio stift eller fyra RCA-kontakter (RGB) används för bildskärmen änden av kabeln. Anteckna PIN-kod och färgen på varje använt ledare och använda samma färger för samma PIN nummer på andra änden av kabeln.
 • VGA-kablar längre än 15 meter kan få oförutsägbara resultat och kan orsaka skador på skärmen eller grafikkortet såvida de inte är avsedda för långväga användning. Dessa instruktioner förutsätter att läsaren gör en kabel som fäster på utsidan av skärmen. På grund av den extrema spänningar inne i monitorn, är det inte tillrådligt att försöka lödning ena änden av kabeln direkt till skärmen kretskortet.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du tar bort filer från en bärbar dator med en extern kapsling

Relaterade artiklar


 • hur du överför data från en digitalkamera till en mp3-spelare med portabel usb
 • hur man byter patroner på Stylus 740
 • hur reparera en VHD-fil
 • Hur man monterar fyra Platta bildskärmar som en stor monitor
 • Hur sätter jag upp en Wi-Fi-kort?
 • hur man kan öka ljudet för filmer på asus n71jq laptop
 • specifikationer för ett Xeon 3040
 • hur isär en Sony Computer Vaio PCV
 • hur man gör en seriell skrivarkabel
 • hur man gör en intern hårddisk till en extern hårddisk