Dator > hur man återanvända en kabel USB-mus

 • hur man återanvända en kabel USB-mus


 • USB-mus som går dåligt brukar ha trådbrott nära musen kroppen. Detta beror på den ständiga roterande och vridande rörelse kabeln får vid normal användning. Så småningom, snaps kabeln och musen är värdelös. Lösningen är att öppna musen kroppen och återanvändning USB-kabeln inuti efter att ta bort dåliga ledningar. Förfarandet kommer att spara pengar, särskilt om din mus hålla bryta ner och du hamnar ersätta dem

  Du behöver:. .
  Liten Phillips skruvmejsel
  Standard skruvmejsel eller bred kniv.
  Brukskniv.
  Avbitartång.
  Lödkolv.
  Rosin-core lödning.
  Eltejp.
  Epoxi cement.


  1.
  Ta bort gummifötter på undersidan av musen och skruva loss små skruvarna som håller musen kroppen samman. Lossa locket på musen från botten. Följ USB-kabeln in i kroppen av musen för att där den ansluts till kretskortet inuti musen. Koppla den vita kontakten i slutet av USB-kabeln.
  2.
  Öppna skyddsplast hölje runt den interna USB-kablar med en brukskniv, försiktigt så att inte skada någon av de kablar inuti. Ibland kan man hitta den trasiga kabeln inuti USB-kabeln och gör ett snitt direkt under den skadade delen och spara resten av kabeln. Om du inte hittar den trasiga kabeln, klippa kabeln fyra inches från slutet där det kopplas till musen kroppen. Behåll resten av bra kabel och återanvända USB-kontakt som är ansluten till kretskortet.
  3.
  Undersöka hur olika ledningarna är kopplade till USB-kretskortet kontakt. På vänster är en tjock svart kabel som ansluter till det första facket, den andra tunnare svarta kabeln är marken, den röda kabeln är en 5 volts strömkabel, den vita är D-och grönt är D +, de två uppgifterna sladdar. Skala en tum eller två av plast hölje från fem separata ledningar anslutas till USB-kretskortet kontakten, nog så att du kan arbeta med dem, och avbröt resten. Strip en tum av plast skyddande skalet från slutet av bra kabel du bara bärgas, och separera fem trådar så att du kan matcha dem på USB kretskortet kontakt: den tjocka svarta kabeln till den tjocka svarta kabeln, den tunna svarta kabeln att den tunna svarta, den röda till den röda, den vita till vitt, och grönt till grönt.
  4.
  Ta bort färgkodade isolerade beläggning från varje tråd, en i taget, och löda de båda ändarna tillsammans. Värm lödkolven och applicera en liten mängd lödtenn på en tråd i taget, gå med i trådarna. Värm gemensamt där trådarna kontakt och låta löda att smälta på kabeln medan du håller den på motsatta sidan av gick sladdar. Slå in nya leder i eltejp efter att de helt har svalnat.
  5.
  Anslut USB-kontakten i kretskortet, och återmontera musen. Använd epoxi för att limma gummifötter tillbaka på undersidan av musen.

  Tips och varningar


 • Vissa mus varumärken kan kräva en vanlig skruvmejsel eller kniv med ett brett bladet att knäppa musen isär. I detta fall kommer musen att behöva limmas ihop i slutet av förfarandet.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur man ändrar cpu hastighet på batteridrift

Relaterade artiklar


 • hur man fyller canon MP560 bläckpatroner
 • Vad betyder dataredundans?
 • Tyan s1854 moderkort specifikationer
 • hur du synkroniserar flera kalendrar på en Pocket PC
 • hur du tar bort trojaner från mac-äpple st
 • hur man bygger en Toshiba laptop Portege M200-s838 disk
 • hur du öppnar ett hp pavilion dv 7-1245dx sd sida kortplats
 • intern RAID-lagring kontra extern nas
 • Hur gör jag pengar skrotning kretskort?
 • hur man använder funktionstangenterna på Compaq Presario v-3000