Dator > hur man uppgraderar en nc8430 cpu

 • hur man uppgraderar en nc8430 cpu


 • Din bärbara dator centralenhet eller processor är ett litet chip på moderkortet som styr datorns maskinvara och gör programvara för att köra. När du uppgradera din bärbara programvara, kan hårdvarukraven förändring. Om du utför betydande uppgradering av programvara på datorn, är chansen att du kommer att behöva uppgradera processorn. Byte av CPU i din Compaq NC8430 kräver ta bort den gamla processorn. För att göra detta måste du demontera helt din laptop

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Pappershandduk.
  Termiskt fett.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Stäng av din laptop. Stäng bildskärmen och sedan koppla alla kablar från datorn. Placera den bärbara datorn nedåt med den främre kanten mot dig. Ta ut batteriet ur sitt fack längs den övre kanten på den bärbara datorns undersida. Batteriet hålls på plats av två spärrknapparna.
  2.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna från centrum av den bärbara datorn botten hölje. Dessa skruvar fast tangentbordet på plats. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen så långt som möjligt.
  3.
  Använd en liten, platt skruvmejsel för att lossa spärrarna säkra bakom F1, F5, F9 och F11 tangenterna på tangentbordet. Urkoppling dessa spärrarna släpper tangentbord från den bärbara datorn. Ta tag i tangentbordet och lägg det nedåt på den bärbara datorn yta.
  4.
  Ta bort de tre Phillips-skruvar säkra fläkten enheten på vänster sida av den bärbara datorn. Koppla bort fläktens kabel från moderkortet. Lyft ut fläkten från processorn och ta bort den från den bärbara datorn.
  5.
  Använd en ren pappershandduk eller luddfri trasa för att torka överskottet termiska fettet från processorn och omgivande områden. Vrid processorns platta huvud låsskruven motsols så långt som möjligt. Lyft försiktigt processorn ur hållaren på moderkortet. Ta bort den gamla processorn från den bärbara datorn.
  6.
  Placera den nya processorn inne i sockeln på moderkortet. Passa processorn stiften med knapphålen på processorn sockeln. Tryck försiktigt på processorn yta som sittplats för processorn i sin sockel. Vrid platt huvud låsskruven medurs för att säkra processorn på plats.
  7.
  Applicera ett tunt lager av termisk fett på ovansidan av processorn. Byt kylfläkten och anslut fläkten strömkabel till moderkortet. Refasten alla Phillips-skruvarna som säkrar fläkten till moderkortet.
  8.
  Sätt tillbaka tangentbordet inuti den bärbara datorn. Tryck på tangentbordet tills dess behåller spärrarna snäpper tangentbordet på plats. Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Ersätta de två Phillips-skruvarna på undersidan av den bärbara datorn.
  9.
  Sätt tillbaka batteriet och återanslut alla kablar och enheter till den bärbara datorn.

  tips och varningar


  Använd
 • ett anti-statiskt armband när du arbetar inuti datorn för att förhindra elektriska skador till maskinvarukomponenterna orsakade av statisk elektricitet.

Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:hur du installerar en duplex på en HP 6500 Officejet Pro

Relaterade artiklar


 • vad är paralleller ögonblicksbild manager?
 • Hur gör jag minnesförändring video på en HP G60?
 • Skillnaden i laserfotopapper & bläckstråleskrivare
 • skillnaden mellan TransFlash & micro sd
 • hur man installerar en extern bildskärm på en Toshiba A105-s4064 notebook
 • hur du kör min apps på vilken dator som helst från en flash-enhet
 • hur man bygger en bra speldator
 • hur man demontera en Toshiba
 • kodak i260 specifikationer
 • eMachines m5312 specifikationer