Dator > förteckning hos yttre delar av en dator

 • förteckning hos yttre delar av en dator


 • Alla yttre delar av en dator överensstämmer med dess många funktioner, däribland input, output, bearbetning och minne. . Typ, storlek och kapacitet datorer är omfattande och varierande, precis som deras yttre delar. Beroende på märket av datorn, kan det finnas vissa skillnader i storlek och funktionalitet hos yttre delar.

  Systemenhet

  Enligt Microsoft är systemet enhet av en dator centrala hjärnan och minnet i datorn . Traditionellt största externa delen av datorn, systemenheten ursprungligen hette tornet, delvis beroende på dess storlek och form. Eftersom tekniken förbättras, systemenheter blir mindre och kraftfullare. Nya bärbara datorer har system enheter som är knappt märkbar. Stationära datorer se väldigt olika ut från stationära fem år äldre. Allt, torn hålla mer minne och är mindre och slankare. Portar för USB-enheter, minneskort och andra externa disk-liknande enheter finns i systemenheten.

  Monitor

  Datorskärmen är den mest interaktiva yttre delen av datorn. Monitorn tycks rymma alla åtgärder, men egentligen är det bara en bildskärm för systemenheten. Människor ser på skärmen att läsa vad som finns på deras dator, att skriva in input och för alla andra dator-relaterade funktioner. Liknande till systemenheten, har bildskärmen också minskat i storlek. Elegant, har nya plattskärmar ersatte det gamla skrymmande lådor. En dator kan inte fungera utan en fungerande skärm.

  Tangentbord och mus

  Tangentbord tillåter ingång. Information, huvudsakligen text och siffror, matas med tangentbordet. Liknar en skrivmaskin, har ett tangentbord bokstäver och siffror, utan även speciella knappar för olika funktioner (F-tangenterna). Några har också revisor-stil 10-nyckel antal kuddar som möjliggör snabb beräkningar.  En mus är en liten optisk eller styrkula enhet som ansluter till systemenheten genom en USB-port och flyttar markören på skärmen. Även tangentbord är utrustade med navigeringsknapparna (pilarna), de flesta föredrar en smidig, snabb förflyttning av en mus för att navigera över bildskärmen. Bärbara datorer har en touchpad inbyggd i sitt tangentbord området för navigering, men en användare kan ansluta en mus om han föredrar.

  Skrivare

  Samtidigt som ett tangentbord är en viktig del av den ingående processen, tjänar en skrivare en viktig roll i produktionen. Skrivare är inte nödvändiga för en dator att fungera, men de producera pappersdokument så integrerad del av kommunikation och bokföring. Många skrivare kommer med skanner, kopiator och fax kapacitet.

  Högtalare

  Högtalare är ett av resultaten komponenterna i en dator. Vanligtvis är det datorns interna högtalare tillåter ljud, musik och andra funktioner utgång att höras, som piper eller felmeddelanden. Externa högtalare kan kopplas till datorn för att ge högre, mer distinkta ljud.


Previous:hur man byter HP moderkortet k8n8x-la Next:Intel Mobile CPU-specifikationer

Relaterade artiklar


 • hur man hämtar dbx filer
 • hur reparera spilla skador på en hp pavilion bärbar dator
 • hur du låser en skrivare till ett skrivbord eller vägg
 • MSI 6380 moderkort specifikationer
 • funktioner i en Dell laptop pp18l
 • installation av Officejet J5700-serien
 • hur till låsa upp en Western Digital 160 GB hårddisk
 • rensar BIOS lösenord på en IBM Thinkpad R51
 • Skillnaderna mellan xeon & Pentium
 • hur man byter en laptop ljudkort